Zuid-Korea heeft nieuwe richtlijnen gepubliceerd voor het reguleren van non-fungible tokens (NFT’s), volgens het Yonhap-nieuwsagentschap. De Financial Services Commission (FSC) zal bepaalde NFT’s als reguliere crypto’s behandelen, als ze niet langer hun unieke kenmerken behouden.

Classificatie van NFT’s als reguliere crypto

Volgens de nieuwe richtlijnen zullen massaal geproduceerde en makkelijk inwisselbare NFT’s worden geclassificeerd als cryptovaluta. Deze kunnen worden gebruikt voor betalingen voor goederen en diensten.

Aan de andere kant worden NFT’s zonder economische waarde, zoals transactiebewijzen of concerttickets, beschouwd als reguliere NFT’s.

Een woordvoerder van de FSC benadrukte dat het beoordelen van NFT’s als cryptovaluta op een geval-per-geval basis zal gebeuren.

De nieuwe regelgevingskader suggereert ook dat NFT’s als financiële effecten kunnen worden geclassificeerd, afhankelijk van hun kenmerken zoals vermeld in de Capital Markets Act van het land.

Bescherming van gebruikersfondsen en verzekeringseisen

De nieuwe richtlijnen komen voor de implementatie van de Virtual Asset User Protection Act op 19 juli. Deze wet heeft tot doel illegale praktijken in de cryptomarkt te bestrijden en gebruikersfondsen te beschermen.

De wet vereist dat cryptodienstverleners 80% van de stortingen bewaren in koude opslag en zich verzekeren voor gebruikerscompensatie bij beveiligingsinbreuken. Dit is onderdeel van Zuid-Korea’s wetgeving om een regelgevend kader voor de cryptobranche op te zetten.

De tweede fase van de regelgeving zal zich richten op het standaardiseren van cryptotoken-uitgifte en informatieverschaffing aan investeerders.

 

Bron: The Block
Foto: iStock