Er is de laatste tijd heel wat om te doen geweest… Gaat Zuid-Korea de handel in cryptomunten nu aan banden leggen of niet? De onzekerheid heeft een grote impact gehad op de cryptomarkten vermits Zuid-Korea een belangrijke ‘afzetmarkt’ is op dit vlak. Deze week kwam er dan toch eindelijk de officiële berichtgeving die komaf maakt met de speculaties.

Zuid-Koreaans minister van Strategie en Financiën Kim Dong-Yeon kondigde aan dat de overheid geen verbod zal leggen op het verhandelen van cryptomunten. Hiermee bevestigt Dong-Yeon officieel de geruchten die eerder al werden verspreid binnen de cryptowereld.

Het bericht is een reactie op de hetze die ontstond door de opgeklopte mediaberichten over een definitief verbod dat in het leven zou geroepen worden om de handel in cryptomunten aan banden te leggen in Zuid-Korea. Het was één groot misverstand tussen zowel de ministers, als de media.

De minister van Justitie Park Sang-Ki zei begin dit jaar dat er strenger opgetreden moet worden door middel van het platleggen van exchanges. Maar de media pikte dit op als zijnde een definitieve beslissing van de Zuid-Koreaanse overheid. De FUD (fear, uncertainty and doubt) zorgde ervoor dat beleggers hun munten massaal van de hand deden met een grote verkoopgolf tot gevolg.

Regularisatie

Een verbod komt er dus niet, maar meer regularisatie van handelsplatformen echter wel. Er is deze week nog een richtlijn geactiveerd zodat er alleen gehandeld kan worden met geïdentificeerde rekeningnummers. Beleggers en investeerders hadden ook schrik voor deze maatregel, maar het is alleszins beter dan een totaalverbod. Er werd alvast ‘opgelucht’ gereageerd.

Voorheen kon je met anonieme rekeningnummers munten kopen en verkopen op verschillende handelsplatformen, dat lukt sinds dinsdag niet meer. Het zou de speculatie op cryptomunten moeten verminderen omdat illegale transacties hierdoor in de kiem worden gesmoord.

Bronnen: Reuters, Coindesk, Cointelegraph

Foto: Maxpixel