Tijdens de afgelopen maanden heeft de dollar behoorlijk wat terrein moeten inleveren. Beleggers verwachten dat de Amerikaanse economie zal lijden onder de coronacrisis. Eigenlijk is dat op dit moment al zichtbaar. Ondanks dat weten de Amerikaanse aandelen vooralsnog te profiteren van de zwakkere dollar. En dat is ook terug te zien aan de beursstanden op Wall Street.

De Amerikaanse economie is grotendeels afhankelijk van de binnenlandse bestedingen. Tevens importeert de VS meer dan dat het exporteert. Trump heeft wat proberen te doen aan deze handelsbalans, maar dat is slechts mondjesmaat gelukt. Al jarenlang klaagt Trump over de ‘dure’ dollar.

Wall Street profiteert van zwakkere dollar

Trump zou echter nu zijn zin kunnen gaan krijgen. Al enkele maanden zit de dollar immers gevangen in een dalend trendkanaal. Dit is hoofdzakelijk te danken aan de economische situatie in het land. Daarnaast is de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank nog jaren de rente laag zal houden. En dat heeft uiteraard ook effect op de koers van de dollar.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat Wall Street vooralsnog sterk profiteert van de zwakkere dollar. Zo is op de grafiek te zien dat de daling bij de dollar hand in hand gaat met de stijging bij de S&P 500 index. Voorlopig hebben de meeste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven dus geen reden voor klagen.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>