Foto van Joe Pugliese  via Huffington Post

Foto van Joe Pugliese via Huffington Post

Aan de Schotse Universiteit van Glasgow gaf Apple CEO Tim Cook een opmerkelijke speech. Hij raadt de studenten aan om niet voor het geld te gaan werken, daar word je namelijk niet gelukkig van. Volgens Cook moet je je eigen passie volgen. Hoewel er veel waarheid steekt in zijn advies, werd het toch met de nodige argwaan onthaald.

Volgens Cook moet je geen job zoeken om alleen maar de rekeningen mee te betalen. Dat blijft niet duren zegt de topman van Apple. ‘Je zal nooit genoeg geld verdienen en je gaat er niet gelukkig van worden’.

De opvolger van Steve Jobs geeft als advies dat je jouw passie moet volgen en die passie moet dan best nog overeen komen met iets waar andere mensen voordeel uit halen. Het leven is een evenwichtsoefening tussen je eigen interesses en de interesse van andere mensen.

Wanneer je dat evenwicht niet vindt, zal het moeilijk worden om gelukkig te zijn in het leven’ – aldus Tim Cook.

Er is volgens Cook een groot verschil tussen graag werken en graag je werk doen. Er is ook een groot verschil tussen iets graag doen dat geld opbrengt en iets graag doen dat andere mensen helpt.

Natuurlijk heeft de topman van Apple zelf niet te klagen. Zijn passie is Apple en Apple is een van de grootste bedrijven ter wereld. Hij wordt daar dan ook royaal voor betaald. Hoewel hij in 2016 nog 15% minder verdiende, kwam zijn loonpakket nog steeds uit op een slordige $8,7 miljoen.

Natuurlijk heeft niet iedereen zoveel geluk. Dat bleek ook uit de tweets die volgde op de speech van Tim Cook.

Bron: CNBC