Beste belegger,

Het is weer zover: onze maandelijkse GRATIS Turbo Trade van de maand. Op de valreep van maart, hebben de analisten bij Trading een nieuwe tip gegeven. Daar heeft u wat langer op moeten wachten, maar met een goede reden: we hadden al eerder aangegeven dat er nog een dipje zou komen, dat je zou moeten kopen. En die dip is er nu eindelijk….

En dat betekent een hele kansrijke trade voor beleggers!

Het hoogtepunt voor dit jaar hebben we op 26 januari gezien. Een stand van de S&P 500 op 2872.87 punten markeerde de voorlopige top en een paar dagen later, begonnen we aan een correctie van 10%. Momenteel lijken we met de S&P 500 opnieuw de dieptepunten op te zoeken en ontstaan er wat ons betreft interessante kansen voor actieve traders.

Na de daling, hebben we voor het TA rapport een analyse geschreven waarin we het volgende aangaven: we gaan in de komende 6 weken consolideren. De bewegingen zullen er wel zijn, maar we gaan geen ‘trendmatige’ beweging zien.

Als we nu naar de S&P 500 kijken, dan valt op dat we inderdaad al 6 weken aan het bewegen zijn in ‘niemandsland’.

En we nu zelfs weer de onderkant van het consolidatiepatroon opzoeken. Dat komt voor onze lezers van het TA Rapport overigens niet als een verrassing. We hebben namelijk aangegeven dat we rekening hielden met een S&P 500 stand (waarbij we voor het gemak met de SPY rekenen) van 2600 of 260 punten.

Dat we nu dus wat dalen, past eigenlijk prima binnen het plaatje dat wij hadden geschetst.

En nu we bij de onderkant van het patroon zijn aangekomen, wordt het wat ons betreft ook weer tijd om in te spelen op wat meer opwaartse beweging.

Het is namelijk heel belangrijk om te realiseren, dat de uptrend – ondanks weken van consolidatie – niet is doorbroken. Dit wordt heel duidelijk zichtbaar op de maandgrafiek:

De uptrend is gewoon intact. En zoals we al schreven aan het begin van deze correctie: wij gaan er niet van uit dat de uptrend in gevaar komt, maar houden wel rekening met meer beweging en lange consolidatie.

Nu we aan de onderkant van het patroon zitten, voorzien wij een mooie hersteltrade:

Daarbij verwachten wij voor de S&P 500 minimaal een koersdoel van 2700 punten en bij een doorbraak van de weerstand. Daar kan je op inspelen met een ETF, zoals de S&P 500 ETF SPY. Maar je kan er ook op inspelen met een turbo.

Onze voorkeur gaat uit naar een turbo omdat de beweging procentueel gezien nog geen 4% groot is. Dat is met een ETF, na aftrek van transactiekosten, alleen interessant bij hele grote startbedragen. 4% op 1000 euro is immers maar 40 euro. Dat schiet natuurlijk niet op.

Met de Turbo BEST op de S&P 500 met een stoploss-niveau van 2365.51 punten, zien we een goede manier om in te spelen op herstel.

De turbo heeft een hefboom van 12,06. Dat betekent dat een daling of een stijging van de S&P 500, 12,06x zo snel gaat. Je stijgt dus ruim 12x harder dan de S&P 500, maar daalt ook ruim 12x harder. Daarbij hebben we de volgende gegevens:

Naam Turbo: BEST TURBO LONG op S&P 500 2.427,91 Pnt
ISIN: DE000CE6DCZ5
Hefboom: 12,06
Koersdoel: 2700 punten
Verwachte winst bij bereiken koersdoel: 4,6% voor de S&P 500 / +/-55% voor de Turbo
Stoploss: 2500 punten voor de S&P 500

Voor meer informatie over de turbo: bekijk de informatie op de pagina van Commerz

 

Reacties