Beste belegger,

Het is weer tijd voor een nieuwe Turbo Trade van de maand. En het is er eentje geworden, op de S&P 500. Want, met de huidige ‘correctie’ op de beurzen, is het ondertussen weer opportuun om eens te kijken naar een buy the dip trade.

Voordat we de trade bespreken, kijken we eerst eventjes naar de huidige situatie op de beurzen.

Het TA Rapport: koersdoel S&P 500 op 3.000 punten

Begin dit jaar, gaven we voor het TA Rapport van Slim Beleggen een koersdoel mee voor de S&P 500. Dat was toen een koersdoel, waar niemand echt rekening mee hield: 3.000 punten voor de S&P 500.

Een van de redenen waarom we de 3.000 punten meegaven als koersdoel, heeft alles te maken met de broadening pattern die op de weekgrafiek van de S&P 5000 is ontstaan:

Dit patroon is al veelvuldig in het TA Rapport besproken, maar om even een korte samenvatting te geven:

Een broadening pattern zie je niet heel vaak, waardoor er ook niet heel veel in de literatuur over staat geschreven. Je ziet ‘m meestal bij een consolidatie, met als belangrijkste eigenschap dat het patroon wijst op meer volatiliteit. We zien dit ook heel duidelijk in bovenstaande grafiek: bij de toppen en bodems van dit patroon, zien we overduidelijk grote uitslagen met meer volatiliteit.

Om het heel simpel te maken: dit is een voortzettingspatroon, maar wel eentje waarbij de beweeglijkheid toeneemt. Omdat de trend voor het patroon, omhoog was gericht, gaan we er ook vanuit dat de S&P 500 uiteindelijk opwaarts zal uitbreken en de opwaartse trend zal vervolgen.

Dat gaat niet binnen een paar dagen gebeuren. Merk namelijk op dat we kijken naar de weekgrafiek, wat een betekent dat iedere bar op deze grafiek, goed is voor 1 week. In dit geval kan het dus makkelijk weken / maanden duren, voordat we weer eens uitbreken en de opwaartse trend vervolgen.

Opwaarts binnen een zijwaarts patroon

Hoewel we het niet onnodig moeilijk willen maken, moeten we er wel op wijzen dat er binnen het patroon ook sprake kan zijn van een opwaartse of neerwaartse beweging. Maar de brede contouren van dit patroon, zijn consoliderend van aard.

We zien dit goed in de beweging van januari 2019 tot en met mei 2019: de trend is overduidelijk opwaarts gericht op de korte termijn. Op de lange termijn beweegt de beurs echter al sinds 2018 (anderhalf jaar) zijwaarts, binnen het consolidatiepatroon.

Goed, nu weer snel verder met de S&P 500 en onze Turbo Trade….

We hebben gezien dat er een top is geplaatst rond de 2950 punten. Dat kwam voor abonnees van het TA Rapport overigens niet als een verrassing, want we hebben halverwege april al aangegeven om vooral winsten te nemen met oog op een ‘sell in may’.

Het ergste is achter de rug, tijd voor herstel

De voornaamste reden om in april al te waarschuwen voor een sell in may, heeft alles te maken met de broadening. We zaten in april namelijk al een beetje tegen de top aan te hikken van het patroon. Waardoor we een stapje terug zien als een normale gang van zaken.

Maar, dat betekent niet dat het realistisch is om te verwachten dat we helemaal terugzakken naar de onderkant van het patroon (dat ligt nu rond 2350 punten). Wij verwachten, dat we tot maximaal 2700 punten kunnen dalen, maar weten niet of we daar uberhaupt wel gaan komen.

We zien op de daggrafiek namelijk heel veel steunzones ontstaan, rond de 2800 en de 2700 punten. Daardoor hebben wij deze twee niveaus ook meegegeven als koopniveaus in het TA Rapport.

U kan op bovenstaande grafiek zien, dat er veel steunzones liggen. Zakken we daaronder? Dan is het tijd om ons scenario te herzien. Maar zolang we op weekbasis boven de 2700 punten blijven, zien wij geen reden om nu negatief te worden. Met de huidige daling, zien we juist meer kansen door een dip te kopen. Waarbij we een koersdoel hanteren van de 3.000 punten.

Een turbo trade

Om in te spelen op herstel, kopen we graag een Turbo van Commerzbank. We kiezen zoals de afgelopen edities, ook deze keer weer voor twee varianten.

De agressieve variant
Naam: BEST Turbo met stoploss op 2.334,85 punten
Hefboom: 5,667
ISIN: DE000CD63MG5
Website: Commerzbank 

Deze turbo heeft een hefboom van 5,667 en beweegt daardoor ruwweg 5,7x harder dan de S&P 500. Daalt de S&P 500 met 1 procent? Dan daalt de Turbo dus 5,7x harder. Bij een stijging geldt natuurlijk dat de Turbo dan 5,7x harder stijgt.

Deze variant is ideaal voor traders die wat agressiever in de markt willen zitten. Voor de wat meer conservatief ingestelde belegger, hebben we een andere variant:

De conservatievere variant:
Naam: BEST Turbo met stoploss op 1.816,51 punten
Hefboom: 2,78
ISIN: DE000CZ2FSK2
Website: Commerzbank 

Disclaimer: Dit rapport is een uitgave van Slim Beleggen dat uitsluitend verspreid wordt aan de abonnees die de algemene voorwaarden hebben aanvaard (www.slimbeleggen.com). Dit rapport is auteursrechtelijk beschermd, waarbij elke onrechtmatige verspreiding van dit rapport aanleiding zal geven tot een forfaitaire schadevergoeding van 10.000 EUR per inbreuk, ongeacht het recht van Slim Beleggen om haar hogere schade te begroten. Dit rapport is niet bedoeld om enig persoon tot het kopen of verkopen van enig product aan te zetten en kan niet beschouwd worden als beleggingsadvies.

Reacties