Beste belegger,

Vandaag een nieuwe Turbo Trade van de Maand. En in tegenstelling tot wat de titel van dit artikel doet vermoeden, kijken we vandaag niet naar een turbo, maar naar een Warrant. Daarover straks meer, laten we eerst eens kijken naar de mooie kans bij AirBNB.

AirBNB handelt nu al een tijdje onder tickercode ABNB op de beurs. Terwijl Corona flink roet in het eten heeft gegooid voor de reissector, is AirBNB eigenlijk heel goed blijven liggen. Zeker als we het afzetten tegen cruisebedrijven of luchtvaartmaatschappijen.

Op de weekgrafiek zien we dan ook al maandenlange consolidatie, die wat ons betreft veel weg heeft van een bal die onder water wordt gehouden. En u weet wat er gebeurt als zo’n bal uiteindelijk naar boven komt… een koersexplosie. Laat dat nu net de setups zijn waar wij bij Slim Beleggen naar op zoek zijn.

De daggrafiek ziet er wat ons betreft ook heel gunstig uit. Ook hier zien we consolidatie, met wel wat lichte negatieve divergentie op de RSI, maar niets wat ons zorgen baart. Het technisch patroon is zelf heel simpel: boven de 175 dollar hebben we te maken met een uitbraak en mogen we rekening houden met 192 dollar.

Aan de andere kant hebben we ook een heel duidelijk signaal als onze visie niet uitkomt: onder de 162,50 willen we de koers eigenlijk niet zien gaan. En onder de 160 is het tijd om weg te wezen. Dat zou in dit geval ook een stoploss moeten zijn.

Dit soort patronen hebben vaak wat tijd nodig, maar als ze eenmaal uitbreken kan het snel gaan. Daarom ook deze turbo trade van de maand, waar we dus inspelen met een warrant.

De warrant

Voor vandaag kiezen we eens geen turbo, maar een warrant. Dat heeft in situaties zoals deze ‘bal onder water’ een paar voordelen. De warrant kan je namelijk goed vergelijken met een optie en werkt ook redelijk soortgelijk. Hierdoor kan zeker in een explosieve situatie, de warrant snel in waarde stijgen.

De details:

  • We kiezen voor de call Warrant op AirBNB met een uitoefenprijs van 170 USD.
  • ISIN code: DE000SF5TJG9
  • Prijs: 0,78 euro
  • Hefboom: momenteel rond de 5,26 (dus als AirBNB met 1% stijgt, doet de warrant dat met 5,26% en bij daling geldt het omgekeerde)
  • Afloopdatum: 18-3-2022
  • Website: https://beurs.societegenerale.nl/product-details/NN45S 

Dat is het grote verschil met de turbo’s: bij de warrant is er geen stoplossniveau, enkel een afloopdatum. Dat is gunstig in situaties zoal deze, omdat je niet weet wanneer we uitbreken. We weten enkel dat áls we uitbreken, de kans groot is dat we verder opwaarts zullen bewegen. Door een warrant in te zetten, bouwen we dus meer flexibiliteit in.

Op 18 maart 2022 loopt de warrant af en zal dan worden afgewikkeld. Het scenario is heel simpel. Als de koers dan onder de 170 dollar staat, is de positie verliesgevend en heb je 100% verlies. Als we echter boven de 170 dollar staan, kan de winst snel oplopen. Maar – en dat is het mooie – je hoeft natuurlijk niet vast te houden tot de afloopdatum. Je kan namelijk gewoon de posities kopen en verkopen.

Dat is precies wat wij van plan zijn: bij een uitbraak zal de warrant snel in waarde vermeerderen en nemen wij winst. Waarbij wij een koersdoel hebben van 192 dollar. Onder de 160 nemen we verlies.

 

Update CLF

 

Ook nog even een korte update voor iedereen die afgelopen augustus de Turbo Trade op CLF heeft meegepakt (lees het originele bericht hier terug).

Deze trade ziet er goed uit en houden we vooralsnog vast!

Disclaimer: dit is geen beleggingsadvies. Dit rapport is niet bedoeld om enig persoon tot het kopen of verkopen van enig product aan te zetten en kan niet beschouwd worden als beleggingsadvies.

Comments