Beste belegger,

In deze editie van de Turbo Trade van de maand, presenteren onze analisten een tradevoorstel op goud. Het edelmetaal bevindt zich in een interessante technische situatie, waar wat agressievere beleggers met een strakke stoploss op kunnen inspelen.

Maar voordat we verder gaan met goud, kijken we nog heel even naar de trade van vorige maand: Goldman Sachs.

Vorige maand gaven we in deze analyse aan, dat we Goldman Sachs een interessante kandidaat vonden voor een herstel naar de 220 punten. 

En vorige week begon Goldman ineens stevig te bewegen. We hebben intraday de 210 punten aangeraakt, waarbij we al van heel wat van onze lezers hebben begrepen dat ze winst hebben genomen. Gefeliciteerd!

Maar na de sterke uitbraak, neemt het aandeel nu wat gas terug. Zoals in de analyse vermeld, heeft de turbo een afloopdatum van 25 mei 2019. Dat betekent dat de turbo dan stopt met handelen.

Omdat we zo’n 10 punten van ons koersdoel zijn teruggevallen naar de huidige koers, vinden wij het met oog op de afloopdatum niet verkeerd om hier de beperkte winsten te pakken.

Turbo op goud

De beperkte winst bij Goldman kunnen we direct doorschuiven naar goud. Want daar zien we nu een interessante situatie ontstaan.

Op onderstaande daggrafiek, ziet u een technisch patroon dat ook wel bekend staat als een consolidatiepatroon (wedge).

En een van de dingen waar wij als technisch analisten vervolgens naar kijken, is de reactie van de koers op zo’n patroon. Met andere woorden: hoe gedraagt de koers zich meestal, als dit patroon zich voordoet?

In onderstaande grafiek, die wij al eerder hebben gepubliceerd in het TA Rapport, hebben we gekeken naar de afgelopen twee jaar. Merk op, dat eigenlijk iedere keer na het ontstaan van een wedge patroon, een uitbraak naar boven volgde.


Nu we aan de onderkant van dit patroon fluctueren, rond de 1290 punten, zien we dan ook kansen voor een agressieve setup. We zouden een stoploss voor deze trade leggen onder de 1265 dollar met een eerste koersdoel van 1330 punten.

Net zoals de vorige keren, presenteren we vandaag twee trades: een voor de agressieve belegger en een voor de wat conservatievere belegger.

Het verschil zit ‘m in de hefboom die we gebruiken. Voor agressieve traders, gebruiken we een wat hogere hefboom terwijl we voor een conservatievere belegger eerder zouden kiezen voor een lagere hefboom.

Voorstel 1: voor de Conservatievere trader

We kiezen voor de BEST Turbo op goud met een hefboom van 4,254. Dat betekent dat deze turbo 4,254 keer harder beweegt dan de goudprijs. Zowel omlaag, als omhoog. Stijgt de goudprijs dus met 1 procent? Dan stijgt de Turbo met 4,254%.

Naam: BEST Turbo op goud met stoploss op 987,75USD
ISIN: DE000CN6HP51
Hefboom: 4,254
Meer informatie: Website Commerzbank 

Voorstel 2: voor de Agressievere Trader

We kiezen ook in dit geval voor een BEST Turbo met een stoploss op 1.076,00 USD. De hefboom van deze turbo komt uit op 6. Dat betekent dat de turbo 6x harder beweegt (zowel bij een opwaartse- als een neerwaartse beweging) dan de goudprijs.

Naam: BEST Turbo Goud met stoploss op 1.076,00 USD
ISIN: DE000CV4Z0F2
Hefboom: 6
Meer informatie: Website Commerzbank 

 

Disclaimer: Dit rapport is een uitgave van Slim Beleggen dat uitsluitend verspreid wordt aan de abonnees die de algemene voorwaarden hebben aanvaard (www.slimbeleggen.com). Dit rapport is auteursrechtelijk beschermd, waarbij elke onrechtmatige verspreiding van dit rapport aanleiding zal geven tot een forfaitaire schadevergoeding van 10.000 EUR per inbreuk, ongeacht het recht van Slim Beleggen om haar hogere schade te begroten. Dit rapport is niet bedoeld om enig persoon tot het kopen of verkopen van enig product aan te zetten en kan niet beschouwd worden als beleggingsadvies.

 

Reacties