Beste belegger,

Normaliter ontvangt u van ons aan het einde van de maand een nieuwe Turbo Trade. In de maand augustus hebben we de Turbo Trade iets naar voren geschoven. En met goede reden: de oliesector ligt er kansrijk bij. De nieuwe Turbo Trade van de maand, staat dan ook in het teken van een oliespeler.

Wie nog niet bekend is met de Turbo Trade van de maand….. iedere maand geven de analisten van het TA Rapport een gratis tradingvoorstel mee aan onze lezers. Voor meer informatie, kan je altijd even kijken naar onze eerdere trades:

De laatste keer dat wij een olietip naar voren hebben geschoven, was eind 2017. Een tip waarmee volgers van de trade, direct een mooi kerstcadeau konden kopen. Met meer dan 150% winst, was dit een absolute topper. 

Sinds die tijd, hebben we de oliemarkt een beetje links laten liggen. Wat ons namelijk opviel: de olieprijs zelf steeg prima door, maar de oliebedrijven bleven wat achter. Dat zien we heel duidelijk op onderstaande grafiek. De prijs voor een vat crude olie stijgt goed door maar de ETF die kijkt naar olieaandelen (OIH) laat juist een daling zien.

Dat is een ontwikkeling die haaks staat op de fundamenten: een hogere olieprijs zorgt immers voor betere marges bij oliebedrijven en toeleveranciers.

Inhaalslag

Wij verwachten dan ook dat de oliebedrijven in de komende 3 tot 6 maanden een inhaalbeweging kunnen maken. En een van de aandelen die ons opvalt, is Schlumberger.

Op de weekgrafiek zien we heel duidelijk dat er een consolidatiepatroon is ontstaan, waarbij we nu aan de onderkant van dit patroon fluctueren. Met andere woorden: we zitten nu midden op een steunzone.

Dit wordt nog wat duidelijker op de daggrafiek:

Daar zien we dat we rond de 65 tot 63 dollar een stevige steunzone hebben. En wij verwachten dat een slot boven de 60 dollar, aanleiding geeft tot minimaal een beweging naar de 69 tot 72 dollar.

Een stoploss kan dus prima onder de 60 dollar worden gelegd, om in te spelen op een ritje richting de 69 tot 72 dollar. Daarvoor kan je natuurlijk de aandelen Schlumberger kopen, maar je kan ook kiezen voor een Turbo.

Wij zouden dan zelf gaan voor de Best Turbo Schlumberger met stoploss op 50,16 USD. Deze Turbo heeft nu een hefboom van 4,137 en beweegt dus ruim 4x harder dan de aandelen (zowel omhoog, als omlaag).

— Turbo Trade van de Maand: details —

De details van de Turbo:

Naam: Commerzbank Best Turbo Schlumberger
Stoploss Turbo: 50,16 USD
ISIN: DE000CV89ZP5
Hefboom: 4,137
Voor meer informatie: website Commerzbank

— Turbo Trade van de Maand —

 

 

Reacties