Beste belegger,

Het is weer zover: een nieuwe Turbo Trade van de maand. En deze keer kijken we naar een leuke technische setup bij een Chinese speler.

Maar laten we even beginnen bij een breed sectorplaatje. De Chinese beurzen hebben het de laatste tijd goed gedaan. Zeker Chinese internetbedrijven, hebben er een mooie start op zitten sinds begin 2019.

Om een goed idee te krijgen van het wel en wee binnen een sector, kijken wij graag naar ETFs. In veel gevallen kan je daar als belegger – door regelgeving in Europa – niet goed in handelen, maar je kan ze als technisch analist wel goed gebruiken om snel een goed overzicht te krijgen van de ontwikkeling in een bepaalde sector.

In dit geval kijken we even naar de China Internet ETF (KWEB). Hieronder laten we een maandgrafiek zien, waarbij heel duidelijk zichtbaar wordt dat er in 2014 tot en met 2017 verschillende keren een weerstand rond de 40.0 is getest.

Die beweging laat zich het best vergelijken met een bal onder water. Hoe dieper (in dit geval langer) de bal onder water wordt gedrukt, hoe krachtiger de uitbraak naar boven toe. En dat zien we ook bij de beweging begin 2017: een uitbraak resulteerde in een stijging van meer dan 50% voor de hele sector.

Een terugtest uit het boekje

Maar…. Iets wat hard kan stijgen, kan ook weer snel terugvallen.

En dat gebeurde in 2018, toen de Chinese internetaandelen stuk voor stuk flink werden afgestraft.

Als we dan nog een keer naar bovenstaande grafiek kijken, zien we dat de terugval van de sector werd gestopt rond het uitbraakniveau uit de periode 2014 tot en met 2017.

Dat staat in de technische analyse ook wel bekend als een uitbraak met terugtest. Waarbij oude weerstand, nu fungeert als nieuwe steun.

Inspelen op verder herstel

Wij zien hier dan ook een mooie situatie ontstaan: de Chinese aandelen zijn eerst uitgebroken, hebben daarna een terugval gehad en zijn nu bezig met het vinden van steun. Een terugtest uit het boekje, die in veel gevallen zorgt voor meer opwaarts potentieel.

Wij spelen daar graag op in met een turbo op een Chinees internetaandeel. In dit geval YY. De keuze voor YY is ingegeven door twee factoren: het bedrijf handelt rond een uitbraakzone en het bedrijf is een achterblijver bij de Chinese internetrally.

Als we uitbreken, is het dus heel goed mogelijk dat we een versnelde beweging zien. Een ‘explosieve situatie’, waar bij als traders natuurlijk altijd naar op zoek zijn!

Om duidelijk te maken wat we bedoelen, hebben we voor u de weekgrafiek meegegeven.

We hebben een grote blauwe horizontale lijn ingetekend. Dat is een lijn die terugloopt tot 2016, waarbij we zien dat er rond dit niveau al twee keer weerstand is ondervonden en we ook twee keer hebben teruggetest.

Ook hier zien we dus eenzelfde patroon als in de brede sector: uitbraak, terugtest en nu verdere beweging omhoog.

We verwachten dan ook dat YY in de komende weken (iets geduld kan op z’n plaats zijn) een verder herstel kan afronden en meer ruimte omhoog kan vinden. Daar spelen we graag op in met een Turbo.

De Turbo Trade

We kiezen deze keer voor een Turbo met een hefboom van 2.7. Merk op dat dit een vrij lage hefboom is, maar dat Chinese internetaandelen van nature al wat volatieler bewegen. Daarom is het prima om deze keer met een iets lagere hefboom te werken.

Voor beleggers die heel agressief willen inspelen, hebben we straks nog een ander Turbo voorstel.

We kiezen voor de volgende Turbo:

Naam: Turbo op YY Inc, met stoploss op 48.27 USD
Hefboom: 2.7
ISIN: DE000CJ3PEQ6
Meer informatie: Website Commerzbank 

Mocht de koers van YY onder de 62.50 noteren, dan is het voor ons tijd om afscheid te nemen van deze positie. Wij voorzien in de eerste instantie een koersdoel van 82 dollar.

Turbo Trade 2: de agressieve variant

Voor iets agressievere traders, hebben we een variant met een wat hogere hefboom. We kiezen dan voor:

Naam: Turbo op YY Inc, met stoploss op 55.24 USD
Hefboom: 3.6
ISIN: DE000CV8BD29
Meer informatie: Website Commerzbank 

Reacties