Beste belegger,

Vandaag presenteren we een nieuwe kooptip, maar kijken we ook even naar een Turbo die al een tijdje loopt.

Hoe staat het met onze Koper Turbo?

In de januari-editie van onze gratis Turbo Trade van de maand, hebben we een positie op koper ingenomen. Dat is tot nu toe een wilde rit geweest, maar een blik op de grafiek leert ons wel dat koper de weg omhoog nu toch echt heeft gevonden.

Voor beleggers die de positie in koper nog open hebben staan: we staan nu op een kleine 8% winst en we zouden de positie ook gewoon laten staan. Voor beleggers die nog geen positie hebben… wij hebben deze Turbo getipt (van Societe Generale) en zien die aan de huidige koersen nog steeds als koopwaardig.

Een eerste koersdoel leggen we voor koper zelf op 2.90.

Wie dus nog geen blootstelling heeft aan deze trade, kan nog meedoen aan ongeveer dezelfde prijzen zoals wij in januari.

Nieuwe kooptip

We blijven overigens even in de grondstoffensector, want voor de Turbo Trade van de maand juni kijken we naar Alcoa. Het bedrijf is door de coronacrisis stevig afgestraft en staat dit jaar bijna 50% in de min (YTD). Maar sinds mei 2020 is Alcoa stevig aan het stijgen.

U kunt dit ook zien op de onderstaande grafiek: in mei is dit aandeel uitgebroken en hebben we een flinke rally omhoog gezien.

Nu zien we echter wat gezonde consolidatie ontstaan en lijkt de koers wat momentum op te willen bouwen voor een verder vervolg omhoog. Omdat we nu ook wat aan de onderkant fluctueren van het consolidatiepatroon dat op de grafiek wordt gevormd, zien we kansen om long in te stappen.

Alcoa is van nature al een wat beweeglijker aandeel, waardoor we vandaag ook kijken naar een positie met een vrij conservatieve hefboom van 2.80. Dat betekent dat wanneer de koers van Aloca met 1% stijgt, de turbo dat 2.80x zo hard doet. Bij een daling gebeurt hetzelfde: als de koers van Alcoa met 1% daalt, zal de Turbo dat 2.80x zo hard doen.

De Turbo op Alcoa

We kiezen dus bewust voor een wat lagere hefboom, gelet op de volatiliteit van Alcoa zelf. Hierdoor kunnen we de stoploss wat ruimer houden en profiteren we toch direct fors als de koers uitbreekt.

Turbo Long op Alcoa
Uitgever: Societe Generale
Website Turbo: bekijk deze pagina.
ISIN: DE000SR8HWP8
Prijs turbo: 3.42
Hefboom: 2.80
Stoploss: 7.03USD

Voor Alcoa hebben wij een koersdoel van 15 dollar. Dat is voor de aandelen Alcoa een rendement van 36%. Wat voor de Turbo ongeveer een rendement van 100% zou impliceren.

— Disclaimer: dit is geen beleggingsadvies –.

Reacties