Eigenlijk al sinds de herfst in 2020 zijn veel airliners begonnen aan een jarenlange periode van consolidatie. En hoewel er macro-economisch gezien van alles negatiefs te zeggen valt over airliners, zien de grafieken er eigenlijk constructief uit. Wij zien zelfs kansen voor een long.

Een oorlog, hoge inflatie en hogere brandstofkosten, net nadat Airliners al twee jaar lang hebben moeten spartelen om het hoofd financieel boven water te houden. Het mag duidelijk zijn  dat er nu geen sprake is van een prachtige macroomgeving voor airliners.

Wall of Worry

Dat doet ons een beetje denken aan een wall of worry. Iets wat veel grafieken van airliners ons ook laten zien. Neem bijvoorbeeld de airline index:

Na een prachtig herstel in 2020, hebben we in 2021 eigenlijk alleen maar consolidatie met een neerwaartse tendens gekend. Ondertussen stapelen de negatieve signalen zich op, maar zakken airliners niet door hun hoeven.

Sterker nog, bij veel individuele airline aandelen zien we zelfs bodempatronen ontstaan. Airliners die aan een klim gaan beginnen, op de rug van zwakke macroeconomie? Dat is een scenario waar wij wel brood in zien.

En dat brengt ons bij de nieuwe trade van de maand.

Boeing

Boeing is het jaar goed van start gegaan, maar ketste daarna al snel terug naar de 180 zone. Waar het nu een paar keer heeft gehandeld, waardoor we nu ook duidelijke bodemvorming rond de 180 dollar zien.

Hierboven ziet u de weekgrafiek, waarbij we nu in het midden van het patroon fluctueren en wij een nieuwe aanval op de weerstand rond de 220-225 verwachten. Mochten we doorbreken, dan komt de 240 in het vizier. Maar laten we eerst eens kijken wat er gebeurt als we de bovenkant van het patroon aanraken, rond de 222 dollar.

Onder de 180 dollar is het trouwens wel tijd om afscheid te nemen van deze positie. Dat maakt het ook een hele makkelijk te managen positie. Zolang we niet onder de 180 zakken, is ons eerste koersdoel 222 dollar.

Turbo Trade

Daar spelen we graag op in met een turbo long op Boeing (ISIN: DE000SF64T54) met een hefboom van 2,53. Dat betekent dat als de koers van Boeing met 1% stijgt, de Turbo dat 2,53x zo hard doet. Omgekeerd (als Boeing 1% verliest) daalt de turbo ook 2,53x sneller in waarde.

De Turbo kan via deze pagina gevonden worden.

ISIN: DE000SF64T54

Disclaimer: dit is geen beleggingsadvies. Dit rapport is niet bedoeld om enig persoon tot het kopen of verkopen van enig product aan te zetten en kan niet beschouwd worden als beleggingsadvies.