Beste belegger,

We hebben de laatste tijd veel mailtjes gekregen en de strekking was steeds hetzelfde: ‘na de winstgevende trades van de laatste tijd… wanneer komt nu een nieuwe trade van de maand?’. Natuurlijk komt er ook in november een mooie trade van de maand, alleen hebben we wel even gewacht op een goed moment. En dat moment is aangebroken, waarbij we vandaag kijken op een longpositie op de euro.

Maar, laten we eerst nog eens kijken naar de trades van de afgelopen periode.

Een kleine terugblik op stevige (gratis) winsten!

 

In augustus zijn we bijvoorbeeld short gegaan op obligaties. Veel beleggers realiseren zich het niet goed, maar met turbo’s kan je uitstekend short op obligaties.

En hoewel we nog steeds aanraden om de positie wat door te laten lopen, is op de grafiek wel duidelijk zichtbaar dat we sinds augustus, goed zijn gedaald met de Amerikaanse staatsleningen:

We zien nu een hele duidelijke downtrend bij obligaties en verwachten nog verdere daling. Wie de posities nog niet heeft, kan ze dan ook nog innemen (bekijk de originele alert via deze link).

Weibo was ook een klepper van formaat

In september volgden we op met een trade op Weibo. Ook een klepper van formaat (zeker voor iedereen die de agressieve variant had genomen, met winsten van +50%).

Nu verwachten we bij Weibo nog een terugval, richting de 40 tot 38 dollar. Maar eens op dat niveau, zullen we zeker weer kijken of het opportuun is om een nieuwe alert uit te sturen. Hou de mailbox dus in de gaten!

Een short op software

In oktober hebben we vervolgens een short op software aangeraden, door short te gaan met een Turbo op Alteryx.

Er zijn winsten mee gepakt van 78%, zoals een lezer ons mailde:

We kunnen wel stellen, dat de laatste maanden prachtige rendementen zijn geboekt. En dat houden we graag vast!

Een nieuwe Turbo Trade van de maand

Deze maand geen aandelen of obligaties, maar kijken we juist naar de valutamarkten. Waarbij we kijken naar een longpositie op de euro. We zien dat de euro momenteel op langere termijn, bezig is met de voorzichtige vorming van een uptrend. Natuurlijk snappen we dat beleggers die de euro een beetje in de gaten houden, het daar niet mee eens zijn. Maar kijk even mee, en oordeel daarna zelf.

Beginnend met de weekgrafiek van de euro:

Toegegeven, hier lijkt absoluut geen sprake van een uptrend. Maar wel van een grote falling wedge, waarbij de euro versus de dollar steeds verder wegzakt. Let vooral op de maand april en mei. Vanaf dat moment, zijn we voor de euro uit de wedge gebroken. Vervolgens hebben we een terugtest gezien (september dit jaar) en fluctueren we nu wat rond het 1.10 niveau.

Als we dan de maandgrafiek erbij pakken, wordt hopelijk duidelijk waarom wij spreken van een voorzichtige uptrend:

Vanaf 2017, zien we een parcours waarin de euro is begonnen aan een opmars en in 2018 een hogere top heeft geplaatst. Vervolgens zijn we wat teruggevallen tot aan eind 2019, maar hebben we nooit een lagere bodem dan uit 2017 geplaatst.

Kijk nu nog even naar de weekgrafiek, met de falling wedge. Een falling wedge in een uptrend, mag je zien als iets positiefs. Het is een consolidatie, die uiteindelijk weer zal resulteren in een hervatting van de opwaartse trend.

Iets wat wij nu ook voor de euro verwachten. Waarbij we rekening houden met 1.15 op korte termijn en 1.20 op de wat middellange termijn. Om uiteindelijk een hogere top te plaatsen, dan degene die we uit 2018 hebben gezien. Maar dat is echt langetermijnwerk.

Hoe speel je hier op in?

Wij hebben gekozen voor de Turbo long op de Euro van Commerzbank. Met een stoploss op 0,9794 voor de EUR/USD. Deze turbo heeft een hefboom van 9.025. Dat betekent dat als de koers van de euro met 1% stijgt, de Turbo met 9.025% stijgt en als de koers van de euro met 1% daalt ten opzichte van de dollar, daalt de waarde van de turbo met 9.025%.

De volledige gegevens:

Naam Turbo: Turbo Long op Euro
ISINDE000CU1FTA8
Stoploss: 0,9794 USD
Meer informatie: website Commerzbank 

— Disclaimer: dit is geen beleggingsadvies –.

Reacties