Beste belegger,

In deze nieuwe Turbo Trade van de maand, kijken onze analisten van het TA Rapport naar een sector die ontzettend hard is afgestraft: techaandelen. En dan in het bijzonder, de Chinese variant.

Maar, laten we eerst nog heel even terugblikken op de turbo trade van vorige maand: de S&P 500.

In de Turbo Trade van vorige maand, hebben de analisten twee kandidaten naar voren geschoven om in te spelen op een herstel van de S&P 500. Met een koersdoel van 2800 voor de S&P 500.

Daarmee kon een winst worden genomen van minimaal 24%. Natuurlijk niet slecht, in een paar dagen tijd.

Ondertussen is de koers van de S&P 500 weer teruggezakt, naar het niveau waarop we de Turbo Trade hadden uitgestuurd.

Voor de liefhebbers, zien we dan ook nog kansen met deze trade. Waarbij je hetzelfde stoplossniveau kan hanteren als aan het begin van deze maand (en ook hetzelfde koersdoel).

Voor de originele trade, klikt u hier.

Goed, dan gaan we nu snel verder met de trade van deze maand: een Chinese herstelplay op technologie.

Baidu, een aantrekkelijke herstelkandidaat

Als we kijken naar alle Chinese internetaandelen, dan zien we dat de correctie daar ontzettend hard heeft toegeslagen. Daarvoor kijken wij graag naar de KWEB ETF. Dit is een ETF die de Chinese internetsector volgt en daardoor een prima beeld geeft van de sector.

En sinds juni, zien we daar een flinke daling:

Maar we zien ook dat veel individuele Chinese techaandelen, dicht of op een steunzone fluctueren.

Bovendien zijn veel aandelen in de sector in de afgelopen weken, met een oversoldrating afgesloten. Wij verwachten dan ook, dat er in de komende 2 maanden een goed herstel kan optreden.

Daarbij gaat onze voorkeur uit naar Baidu. Op de weekgrafiek zien we hier netjes een bodempatroontje ontstaan:

En ook op de weekgrafiek, zien we dat Baidu op een grote steunzone is aangekomen. Daarbij laat de koers al weken wat stabilisatie zien rond de 180 punten.

Dit wordt ook duidelijk op de onderstaande daggrafiek.  Daarbij ziet u heel goed dat er in 2017 een mooie weerstand is gevormd rond de 190 punten, waar we in 2018 even zijn uitgebroken. Nu vallen we echter weer terug, midden in de steunzone uit 2017.

Voor het herstel, voorzien wij een opwaartse beweging richting de 200 tot 210 punten. Dat betekent dat er met een turbo een hele leuke trade gedaan kan worden. Een stoploss, kan dan net onder de 160 liggen.

De Turbo Trades

En we stellen u vandaag twee tips voor. De eerste is voor de wat conservatievere belegger, waarbij we inspelen met een turbo die een wat lagere hefboom heeft. De tweede trade is voor de gehaaide trader, die het niet erg vindt om met een wat hogere hefboom te werken.

 

Beginnend bij de eerste trade.

 

Turbo Trade 1:

Naam: BEST TURBO LONG BAIDU met stoploss op 127.80
ISIN: DE000CN6JPH1
Hefboom: 3.30
Voor meer informatie, zie website van Commerzbank.

Deze turbo heeft een hefboom van 3.30. Dat betekent dat de turbo 3.3 keer zo hard beweegt als de onderliggende waarde (Baidu).

Turbo Trade 2:

Naam: BEST TURBO LONG BAIDU met stoploss op 153.45
ISIN: DE000CR9RZH3

Hefboom: 6.0
Voor meer informatie, zie website van Commerzbank

 

Deze turbo heeft een hogere hefboom, van 6.0. Dat betekent dat de turbo 6x zo hard beweegt als Baidu.

Tijdsverwachting

Dit is een hersteltrade gericht op de Chinese techaandelen. Die zijn sowieso wat volatieler, waardoor we ook een wat ruimere stoploss voorstellen. Maar dat betekent ook, dat je best wat meer geduld mag hebben en we verwachten dat deze trade binnen twee maanden weer kan worden afgesloten.

 

Reacties