Het zal niemand zijn ontgaan, maar sinds september is de volatiliteit op de beurzen weer flink toegenomen. En dat biedt veel handelskansen, waarbij je als belegger ook niet mag vergeten om af en toe eens naar ‘beneden’ te kijken. In deze Turbo Trade van de maand, geven we dan ook een shorttip mee op een technologieaandeel.

Voordat we meer tekst en uitleg geven over de short-trade, blikken we ook nog heel snel even terug op de Turbo Trade van september, met een long op Weibo.

30% winst op Weibo

We staan daar ondertussen al een kleine 30% in de plus en het is absoluut niet verkeerd om daar wat winst van te nemen. Maar, lettend op de grafiek, zien we nog wel wat meer opwaartse ruimte:

We zouden daarom zeker nog een portie openhouden! Op de grafiek is te zien dat er vrij makkelijk ruimte kan worden gewonnen tot 50 dollar.

Met de winsten in een short op Alteryx

Met de winst op Weibo, zouden wij nu eens kijken naar een shortpositie op Alteryx. Daarin zijn twee grafieken die we momenteel interessant vinden. De eerste is de weekgrafiek op langere termijn, daar zien we op het eerste gezicht netjes een uptrend:

Maar als je goed kijkt, zie je dat iedere keer dat de bovenste blauwe lijn is aangeraakt, er altijd een tegenbeweging naar beneden volgde. En wat ook opvalt: de lijnen divergeren van elkaar, waardoor de bewegingen steeds groter worden. Wat deze keer ook impliceert dat de neerwaartse ruimte, groter is.

Dit beeld wordt versterkt door de korte termijn:

Hier zien we heel duidelijk een patroon van lagere toppen en lagere bodems. Iets wat goed overeenkomt met de verdere neerwaartse beweging die wij verwachten.

Op de weekgrafiek is er in principe ruimte tot aan 80 dollar, zonder dat dit de grote uptrend in gevaar brengt. Maar voor deze trade, is het op zich al voldoende als Alteryx richting de 100 dollar beweegt. We spelen daar ook graag op in met een Turbo Short, omdat we verwachten dat de daling bij Alteryx spoedig zal hervatten. Zeker met dit volatiele beurssentiment. 

De Turbo Trade

We kiezen voor een Turbo Short op Alteryx, uitgegeven door Commerzbank. De Turbo heeft een stoplossniveau van 135, wat wij ook als stoploss zouden hanteren. De Turbo heeft een hefboom van 3, wat betekent dat de Turbo 3x zo hard beweegt als de onderliggende waarde Alteryx.

Mocht Alteryx dus met 1% stijgen, dan stijgt de Turbo met 3%. Omgekeerd geldt hetzelfde: als Alteryx 1% daalt, daalt de waarde van de Turbo met 3%.

Alteryx Inc Turbo Short 135
ISIN: DE000CU6GXB5
Stop Loss: 135
Meer informatie: Commerzbank

Reacties