Beste belegger,

Het is weer tijd voor een nieuwe Turbo Trade van de maand. En in deze editie kijken we naar een obligatie-trade. Dat klinkt wellicht wat bijzonder, omdat obligaties niet bekend staan als de meest ‘tradable producten’ ter wereld. Maar lees ‘m toch even goed door, want dit is voor veel beleggers een interessante kans.

De afgelopen weken zijn er ontzettend veel berichten geweest over de bijzonder goede performance van obligaties. We zien dat ook op de 10jaars obligatie. Die sinds 2019 een flinke – haast parabolische – beweging omhoog heeft gemaakt.

Bron: Bloomberg

Voor beleggers die nog niet zoveel ervaring hebben met obligaties: op bovenstaande grafiek, ziet u de 10jaarsobligatie van Amerika. Sinds 2018 zit dit in een stijgende lijn omhoog, wat betekent dat beleggers steeds duurdere prijzen betalen voor deze obligatie (en hierdoor minder rente ontvangen).

Deze beweging is abnormaal

De beweging omhoog, zien wij niet als een gezonde beweging voor obligaties. Een obligatie beweegt meestal niet zo fors, omdat het vrij stabiele instrumenten zijn die door partijen met hele diepe zakken (het echte grote geld) worden gevolgd.

Nu zijn obligaties ineens de ‘rocksterren’ op de beurs. Want in onze optiek niet goed kan aflopen. Rond de huidige niveaus, komen we dicht bij een weerstandszone, waar wij het een interessant moment vinden om short te gaan.

Dat kan gelukkig heel simpel, door te kijken naar een Turbo Short. Commerzbank biedt bijvoorbeeld producten aan, waarmee u heel gemakkelijk short kan gaan op obligaties.

De short op obligaties

Wij kiezen in deze editie voor een BEST Turbo, die short gaat op de 10 jarige Amerikaanse staatsobligatie (die heet voluit: 10-Year U.S. Treasury Note, future sep. 19).

We kiezen voor de volgende Turbo: de 10-year U.S. Treasury Note Futures Sep 19 short met stoplossniveau op 144,98USD.

Naam: de 10-year U.S. Treasury Note Futures Sep 19 short
Stoplossniveau: 144,98 USD
ISIN: DE000CJ3RJZ2
Hefboom: 9,3
Meer informatie: website commerzbank

Deze turbo heeft een hefboom van 9,3. Dat betekent dat deze turbo 9,3x sneller beweegt dan de onderliggende waarde (obligatie). Mocht de obligatie dus met 1% dalen, dan stijgt deze turbo met 9,3% en mocht deze obligatie met 1% stijgen, dan daalt deze turbo met 9,3%. Het betreft immers een turbo short, die dus profiteert van een dalende obligatie.

Reacties