Beste belegger,

In deze nieuwe turbo trade van de maand, spelen we in op een herstel van de AEX-index. Door de Coronapaniek is er heel veel waarde verloren gegaan in een paar handelsdagen tijd. En hoewel de onzekerheid omtrent Corona nog kan aanhouden, zien wij hier wel kansen voor een hersteltrade ontstaan.

Daarvoor kijken we eerst even naar de AEX-index zelf. We hebben op onderstaande grafiek twee blauwe horizontale lijnen ingetekend. Dit is een zone van grote steun, en een plek waar de koersen weer wat kunnen gaan herstellen.

 

Wees niet te precies met lijntjes…. 

Een van de dingen die wij vaak zien gebeuren als het op technische analyse aankomt, is dat veel beleggers heel precies naar de ‘lijntjes’ kijken. Als een steunlijn wordt doorbroken, is dat dan direct een teken dat de trend niet meer werkt.

Maar wat we niet moeten vergeten in hoge onzekere periodes zoals deze: veel onzekerheid, zorgt voor veel beleggers die allemaal iets op de beurs willen doen. Dat vertaalt zich weer in een hoop volatiliteit. En volatiliteit kan je het beste vergelijken met een kleuter die wild tekent op een tekening: binnen de lijntjes kleuren, wordt altijd moeilijker als je dat snel doet.

En dat is precies wat we nu op de beurzen zien gebeuren. Bewegingen gaan snel en met hoge volumes. Dat we dan af en toe uit een steunlijntje schieten, is eerder een vast gegeven dan iets anders.

Daarom houden wij in dit soort gevallen veel meer van steunzones. Dus de twee blauwe lijnen die wij hebben ingetekend. En niet voor één definitieve ‘lijn in het zand’. Want dat werkt meestal niet bij hoge volatiele periodes.

 

De turbo om hier op in te spelen

Omdat we nu op de steunzone zijn aangekomen, vinden wij het een opportuun moment om in ieder geval een turbo long op de AEX-index te openen. We doen dat vrij conservatief, met een lage hefboom (2,3). En een ruime stoploss, zodat we voldoende ruimte hebben om van de komende herstelbeweging te profiteren.

En ja, er gaat een herstelbeweging komen: koersen zakken nooit in een rechte lijn naar beneden en gaan ook nooit in een rechte lijn omhoog.

Naam: Turbo Long op AEX-index (Commerzbank)
ISIN: DE000CJ3QX36
Hefboom: 2,3
Huidige koers: 10,02
Stoploss: AEX op 460
Website: Commerzbank

Reacties