uber

Uber en Lyft zijn gigantische bedreigingen geworden voor de traditionele taxibedrijven. Terwijl er nog steeds heel wat landen zijn die de nieuwe methode proberen te blokkeren, ziet het er naar uit dat Uber en Lyft in de toekomst moeilijk te stoppen zijn. Ook zakenbank Bank of America merkt dat beide bedrijven voor een grote verandering hebben weten te zorgen.

Uiteraard op het gebied van taxigebruik hebben Uber en Lyft weten te zorgen voor een revolutie. Dankzij de diensten van Uber en Lyft wordt de consument in staat gesteld om tegen een redelijk tarief een ritje te boeken naar bijvoorbeeld het vliegveld. Dat was een aantal jaren geleden nog heel anders.

Uber en Lyft maken een einde aan het contante geld

uber-card-bof

Bank of America houdt zich met name bezig met de invloed dat beide bedrijven hebben op de betaalindustrie. Zo kunnen we op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America, zien dat het totale digitale geld dat besteed wordt aan taxidiensten sinds het jaar 2012 exponentieel is toegenomen.

Deze stijging is volgens Michelle Meyer, econoom bij Bank of America, te verklaren uit het feit dat de meeste mensen bij de traditionele taxibedrijven alleen maar met contact geld konden betalen. Met Uber en Lyft is er geen contact geld meer nodig en dat zorgt voor een flinke afname van het gebruik ervan.

Aan de andere kant laat deze grafiek ook zien hoe groot beide taxibedrijven in korte tijd wel niet zijn geworden. Voor de traditionele taxibedrijven ziet de toekomst er behoorlijk somber uit.