pond

Het Britse pond is dit jaar een van de slechtst presterende valuta’s. De daling van het pond is uiteraard te danken aan de beslissing van de meerderheid van de Britse bevolking om voor een uittreding uit de EU te stemmen. Ondanks dit, is UBS van mening dat het pond op dit moment ondergewaardeerd is.

Allereerst laat zakenbank UBS weten dat er sprake is van een overreactie van de beleggers. De beleggers rekenen op dit moment op een ‘harde Brexit’, maar volgens de economen van UBS is die kans vrij klein. Zowel Brussel als de Britse regering zal uiteindelijk met compromissen moeten komen.

UBS gelooft in een stijgend pond

goedkoop-pond

Daarnaast wil UBS door middel van de bovenstaande grafiek duidelijk maken dat het pond op dit moment enorm goedkoop geprijsd is. Tegenover de euro en de dollar beweegt het pond rond historisch lage dieptepunten. Deze dieptepunten kunnen er volgens UBS voor gaan zorgen dat steeds minder traders ‘short’ zullen gaan op het pond.

ubs-voorspelling

Op de bovenstaande tabel zijn de verwachtingen te zien die UBS heeft met betrekking tot het Britse pond. Op de korte termijn kan het pond onder druk blijven staan, maar over een jaar moet het pond al enige schade hebben ingelopen.