ubs

De volatiliteit is weer helemaal terug op de markten. Aan het begin van deze maand lieten wij al weten dat de maand september over het algemeen een zwakke beursmaand is, en tot op heden wordt die stelling kracht bijgezet. Ook zakenbank UBS is van mening dat de september-top recent gezet is.

Volgens technische analisten Michael Riesner en Marc Müller gaf de daling van vorige week vrijdag een belangrijk signaal af. De beleggers lijken steeds meer te beseffen dat de Amerikaanse verkiezingsrace wel eens heel spannend gaan worden, en als gevolg daarvan volgen de nodige winstnemingen.

UBS voorziet een verdere beursdaling

ubs

Riesner en Müller geven aan dat de kans groot is dat de S&P 500 index de komende weken geconfronteerd gaat worden met een beursdaling van 8 tot 10 procent. uiteindelijk zal de bodem moeten vallen aan het einde van oktober of aan het begin van november. Vanaf dat moment zal de traditionele eindejaarsrally van start moeten gaan. De analisten van UBS laten weten dat een slot onder de 2.143/2.100 dollar een nieuwe dalende beweging in gang kan gaan zetten richting de magische grens van 2.000 punten. U bent dus gewaarschuwd!

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>