Uitslag Nederlandse verkiezingen een voorbode voor de Franse verkiezingen?

Beurs Big Picture Economie

Marine Le Pen

De afgelopen week werd de VVD opnieuw de grootste partij in Nederland. Met 33 zetels bleef het ver voor op de op één na grootste partij, de PVV (20 zetels). Als gevolg van deze verkiezingsuitslag ontstond er een stroom aan opluchting in de rest van Europa.

Onder andere Merkel en Juncker lieten weten dat de Nederlandse verkiezingsuitslag van fundamentele waarde is voor Europa. De Nederlanders hebben het populisme een halt toegeroepen. Juist in deze tijd moeten de Europeanen hand in hand staan, aldus Juncker.

Beleggers maken zich zorgen over de Franse verkiezingen

Franse verkiezingen

Ondanks deze meevallende verkiezingsuitslag, vrezen de beleggers nog steeds voor de Franse verkiezingen waarvan de eerste ronde al over een maand zal plaatsvinden. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat het nog nooit zo duur was om u te beschermen tegen een prijsdaling op de Franse beurs.

De populistische partij van Marine Le Pen, Front National, wordt nog steeds gezien als een van de grootste kanshebbers voor de machtswisseling in Frankrijk. Voor de beleggers is het te hopen dat de Fransen net zo solidair met Europa zullen zijn zoals de Nederlanders de afgelopen week hebben bewezen.

Eenvoudig en goedkoop goud kopen

Wil jij ook fysiek goud kopen maar weet je niet goed hoe? The Bullion House introduceert een nieuwe dienst waardoor goud kopen nog nooit zo eenvoudig, veilig en goedkoop was. Prijs, veiligheid, terugkoop garantie én fysiek bezit in Nederland zijn de belangrijkste troeven van dit vernieuwend platform.

Ga snel naar The Bullion House, open een account en ONTVANG 1 GRAM GOUD GRATIS! >>

  1. aandelenmarkten
  2. beurs
  3. Franse
  4. Front National
  5. gevaar
  6. Marine Le Pen
  7. Nederlandse
  8. PVV
  9. verkiezingen
  10. VVD