David Karp Tumblr

Op succes en rijkdom staat geen leeftijd. Terwijl de meeste mensen nooit een miljoen zullen verdienen, zijn er anderen die het al op hun teller hebben staan voor ze 30 worden. Er zijn 4 belangrijke lessen die we kunnen leren van 20’ers die er vroeg in geslaagd zijn om veel geld te verdienen.

Zit jij ook vast in dat web van wel willen maar niet kunnen? Dan wordt het tijd dat je eens luistert naar het advies dat anderen kunnen geven die er wel in geslaagd zijn rijk te worden op jonge leeftijd.

-1. Leeftijd speelt geen rol

Erik Finman is een jonge ondernemer. In 2012 kreeg hij $1.000 van zijn grootmoeder. Finman investeerde het volledige bedrag in Bitcoin. Een jaar later was zijn investering $100.000 waard. De nu 16-jarige Finman gebruikte zijn winst om zijn eigen website en business te lanceren. Zijn raad is dan ook om te durven en te creëren, met het internet is tegenwoordig alles mogelijk.

-2. Succes en falen is normaal

Juliette Brindak begon haar carrière op haar 10e. Ze tekende stripfiguren Miss O en vrienden en bracht daarvan een boek uit. Er werden meer dan 100.000 exemplaren van verkocht. Haar website is nog steeds bijzonder populair. Vanaf haar 15e ging de bal aan het rollen en ze nam succes en tegenslagen zoals ze kwamen. ‘Laat je niet overdonderen door succes en tegenslagen, het is allemaal normaal’, zegt de nu 25 jarige Brindak.

-3. Neem een mentor

Een mentor is iemand die je raad kan geven. Mentors hebben al het een en ander meegemaakt. Ze kunnen ervoor zorgen dat je geen onnodige fouten maakt. ‘Ook al doen ze niet exact hetzelfde als jij wilt doen, toch kan een mentor wijze lessen bijbrengen’, zegt David Karp (Foto), brein achter Tumblr.com. Hij is vandaag zo’n $200 miljoen waard.

-4. Zorg dat jij je eerste klant bent

Palmer Luckey, 23, is de oprichter van Oculus VR. Hij ging op zoek naar een bril om Virtual Reality spelletjes mee te spelen. Tot zijn verbazing kon hij er geen vinden. Daarop heeft hij zelf een bril ontworpen. Hij bouwde iets dat hij zelfs graag wou hebben en dat nog niet bestond. Identificeer een probleem … en los het op.

Bron: AOL