Chad Carson werkte 13 jaar in de vastgoedsector en moet nu nooit meer werken. Carson studeerde af met $1.000 op zijn bankrekening. Via enkele slimme vastgoedinvesteringen bouwde hij zijn vermogen uit naar 90 panden. En wat Carson heeft gedaan, kan iedereen doen. Je moet alleen een andere kijk hebben op vastgoed.

Carson begon te werken als adviseur voor investeerders die op zoek waren naar huizen om te kopen, op te knappen en te verkopen. Nadat hij genoeg geld gespaard had, kon hij zijn eigen eerste huis kopen. Maar in plaats van alles zelf te betalen, zorgde Carson ervoor dat anderen zijn eigendom afbetaalden.

Hij kocht een huis dat bestond uit 4 panden. Hij verhuurde er 3 en woonde zelf in 1. Hij betaalde $1.100 per maand aan kosten, inclusief lening, belastingen en verzekeringen. Hij verhuurde de andere 3 blokken voor $400 per maand. Zo hield hij iedere maand netto $100 over en woonde hij gratis.

Ontvang onze beste blogs in je mailbox via de Slim Beleggen Daily

Verkoop je huis voor de grote kosten eraan komen

Daarna gebruikte hij de ‘live-and-flip’ strategie. Dit is een strategie waarbij je een huis koopt, er in leeft voor een paar jaar, het ondertussen opknapt en dan weer verkoopt met een mooie winst. Zo vermijdt hij ook te lang in een huis te wonen zodat er steeds opnieuw grote kosten opduiken.

Carson geeft als ultieme tip dat je vooral je eerste huis niet moet zien als een plaats om je te vestigen, maar als een investering.

Vooral in de eerste 10 jaar moet je naar vastgoed kijken als een investering. Dat betekent dat je alle emoties moet uitschakelen. Je kan veel beter uitrekenen hoeveel potentieel een huis heeft:

  • Wat is de kostprijs?
  • Wat kost het om het op te knappen?
  • Voor hoeveel kan ik het terug verkopen?
  • Hoeveel winst kan je maken?

Vastgoed als passief inkomen

De winst die je maakt, kan je weer ergens anders investeren. En zo gaat de sneeuwbal steeds sneller rollen. Zou bouwde Carson een portefeuille uit van 90 huizen waardoor hij iedere maand een inkomen heeft waar hij niets voor moet doen. Zo woont hij nu al een jaar in Ecuador met zijn vrouw en 2 kinderen, zonder dat hij nog moet werken.

Volgens Carson is het verhuren van vastgoed de beste manier om rijk te worden. En iedereen met wat gezond verstand kan dit realiseren.

Bron: Business Insider

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)