Wie veel geld wou verdienen op de Amerikaanse aandelenmarkt, had 8 jaar geleden op de trein moeten springen. Hoewel Wall Street nog enige tijd kan klimmen, zijn de grootste fortuinen reeds ‘in the pocket’. Gelukkig zijn er nog andere plaatsen in de wereld waar de trein nog maar net het station verlaten heeft.

De S&P 500 staat 250% hoger dan 8 jaar geleden. Het was een fantastische rit voor veel beleggers. Hoewel er misschien nog 10% of 15% bij kan, is het vet grotendeels van de soep. Wie de komende jaren opnieuw 100-en procenten winst wil boeken, moet op andere plaatsten zijn, zoals: groeilanden.

Groeilanden kunnen wel eens hét beleggingsparadijs worden de komende jaren.

Veel beleggers halen nog steeds hun neus op voor aandelen uit groeilanden. Ze vergeten daarbij echter enkele belangrijke factoren.

  • 80% van de wereldbevolking woont in groeilanden
  • Sinds 2008 was de economische groei in deze landen goed voor 80% van de globale groei
  • De aandelenmarkten zijn er vandaag nog steeds bijzonder goedkoop

Dat laatste punt is goed te zien op onderstaande grafiek. De iShares MSCI Emerging Markets ETF (EEM) is het bekendste fonds dat investeert in aandelen uit 18 groeilanden. Deze ETF staat nog steeds op hetzelfde niveau als juni 2015.

Aandelen groeilanden

Echter, de ETF steeg al 14% dit jaar of 3 keer zo veel als de S&P 500. Sinds het dieptepunt van januari 2016 staat er al 41% winst op de teller. Ben je dan te laat? Nee, dit is nog maar het begin. Aandelen uit groeilanden zijn dé belegging voor de komende 10 jaar.

Aandelen uit groeilanden: beste prijs/kwaliteit verhouding

En dat zeggen wij niet alleen, ook enkele van ’s werelds meest prominente beleggers denken er zo over:

  • PIMCO, een van ’s werelds grootste geldbeheerders, noemde groeilanden vorig jaar al de ‘trade of the decade’.
  • Volgens Bloomberg Markets waren groeilanden nog maar 6 keer zo goedkoop als vandaag in de laatste 25 jaar. Gemiddeld bedroeg de stijging daarna 188%.

Wanneer we de groeilanden ETF EEM vergelijken met de S&P 500 ETF SPY is te zien dat deze aandelen op dit moment nog steeds spotgoedkoop zijn.

Aandelen groeilanden goedkoop

Uiteraard houdt beleggen in groeilanden een groter risico in. Maar dat risico wordt meer dan gerechtvaardigd door het potentiële rendement dat ligt te wachten. Wie weer wacht tot de massa deze aandelen ontdekt, ziet het grootste rendement aan zijn neus voorbij gaan. NU is dan ook het ideale moment om aandelen uit groeilanden te kopen.

Bron: Casey Research

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER