De technologiesector is een hele tijd de leider geweest van de Amerikaanse aandelenmarkt, met giganten zoals Google, Facebook en andere aandelen die de markt steeds hoger en hoger duwde.

Helaas komt er – vroeg of laat – aan alle mooie liedjes toch wel eens een einde, en dat lijkt er nu ook gekomen te zijn voor de bovengemiddelde prestaties van de technologiesector.

De technologiesector in zijn geheel beslaat een kwart van de S&P500 index, dus kan je je als deze sector het een tijdje laat afweten aan behoorlijk wat volatiliteit verwachten in zowat alle activaklasse.

Maar geen tijd voor paniek hoor!

Er zijn in alle markten, ten alle tijden aandelen die het erg goed doen en die – zelfs ondanks de vaak suboptimale algemene markt condities – aan hun investeerders mooie rendementen blijven bezorgen en dat is exact waar wij bij Slim Beleggen steeds weer naar opzoek gaan.

Zo is het geval bij Visa, een bedrijf waarmee iedereen wel bekend is geworden doorheen de tijd.

Bij ‘HighChartPatterns’ zijn ze erg te spreken van het potentieel dat Visa nog kan bieden aan beleggers de komende tijd.

Zo weten ze bij HCP dat Visa vorige week hun cijfers aan de wereld toonbaar heeft gemaakt en dat deze positief waren. Ze versloegen namelijk de verwachtingen met $1.11 winst per aandeel tegen een verwachting van $1.02 en inkomsten van $5.07 miljard tegen een verwachting van $4.81 miljard.

Dat resulteerde in mooie koersstijgingen terwijl de rest van de sector achterblijft, kijk maar eens naar de volgende grafiek van HCP, deze spreekt boekdelen.

Visa maakt nu zelfs een nieuw hoogtepunt, nog nooit heeft dit aandeel zo hoog gestaan ondanks de recente correctie die vooral zwaar was voor de technologiesector, een toch wel hoopgevend teken!

Wij bij Slim Beleggen doen dag na dag ons best om onze abonnees in het ‘Technologie Rapport’ deze soort aandelen voor te kunnen schotelen.