Virgin Brexit waarde verloren Richard Branson, grondlegger en bestuursvoorzitter van Virgin Group heeft dinsdag aangegeven dat zijn bedrijf een derde aan bedrijfswaarde heeft verloren sinds de Britten hun stem voor een vertrek uit de EU hebben laten spreken. Beweegt Groot-Brittannië zich richting rampspoed? Branson meldde dat een recessie in Groot-Brittannië onafwendbaar is en dat een tweede stemronde nodig zou zijn nu de bevolking heeft geproefd aan de economische gevolgen een uittreding uit de Unie. “Dit land beweegt zich richting recessie. De klappen die banken hebben ontvangen betekent dat zij minder geld gaan uitlenen”, zei de ondernemer in het tv-programma ‘Good Morning Britain’.

Wij zullen in een recessie belanden. Ik geloof niet dat het publiek zich ten volste bewust is van de puinhoop die hun stem voortbrengt.

De miljardair-ondernemer zei dat zijn luchtvaartmaatschappij een ‘omvangrijke’ deal heeft moeten annuleren sinds het referendum, welke zo’n 3000 banen had kunnen opleveren. “Wij doen het niet slechter dan anderen, maar ik schat dat we een derde van onze bedrijfswaarde kwijt zijn geraakt”, sprak Branson.

Tweede referendum?

Richard Branson heeft opgeroepen dat er een tweede referendum zou moeten komen omdat de kiezers onwaarheden zijn voorgespiegeld door voorvechters van een Brexit.

Brexiters verkondigden aan het publiek dat hun tegenstanders de waarschijnlijkheid van een financiële malaise overdreven. Ik denk dat inmiddels is bewezen dat zij zeker niet overdreven.

“Ik denk dat een van de redenen voor de noodzaak van een tweede referendum, zeker als bekend is wat de volledige kosten gaan zijn op een heraansluiting op Europa, dat de kiezers dan alle feiten kennen.” In losstaande opmerkingen richting de krant ‘The Gaurdian’ zei hij dat hij met een groep Chinese zakenlieden heeft gesproken die stevig hebben geïnvesteerd in Engeland. Deze personen maakten kenbaar dat zij hun toekomstige investeringsplannen zullen staken en bestaande investeringen zullen terugtrekken. “Zakenlui willen niet dat het harde werk dat over de loop der jaren is gedaan in één klap door politici de nek omgedraaid wordt. En dit is wat er effectief is gebeurd”, zei hij tegen de krant.

Vele duizenden banen staan nu op de tocht. Ook duizenden banen die normaliter gecreëerd zouden worden zullen nu gemist worden en de schadelijke bijeffecten zullen breed gedragen worden.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger