Elon Musk zonnepanelen

De elektriciteit is een bonus, zei Elon Musk. Musk had het over de nieuwe dakbedekking van SolarCity. Deze zou goedkoper zijn dan een traditioneel dak waardoor de gratis elektriciteit een extra bonus is. Deze nieuwe producten kunnen dan ook een ware revolutie veroorzaken.

Elon Musk kon meer details geven over de nieuwe zonnepanelen/dakbedekking van SolarCity nadat de aandeelhouders van Tesla en SolarCity de fusie tussen beide bedrijven hadden goedgekeurd. 85% van de aandeelhouders stemden voor de fusie. Het nieuwe bedrijf wordt nu officieel een zon-tot-auto energiebedrijf.

Elon Musk, nooit verlegen voor een boude uitspraak, beweert zelfs dat de nieuwe zonnepanelen van SolarCity minder kosten om te maken en installeren dan een traditioneel dak. De gratis elektriciteit die de zonnepanelen produceren is daarmee gewoon ‘een extra bonus’, aldus de miljardair.

So the basic proposition will be: Would you like a roof that looks better than a normal roof, lasts twice as long, costs less and—by the way—generates electricity?” zei Musk. “Why would you get anything else?

De zonnepanelen zullen gemaakt worden van getextureerd glas en zijn vrijwel niet te onderscheiden van high-end dakbedekkingen. Ze zetten licht om in energie voor uw huis en uw elektrische auto.

SolarCity dakpannen

Hoe kan dit goedkoper zijn?

De nieuwe dakbedekking van SolarCity is zeker in het begin nog een premiumproduct. De grondstoffen die gebruikt worden zijn van de duurste in de sector en kosten zo’n 20 keer meer dan gewone roofing.

De grote besparing zet hem in het vervoer van deze producten. De traditionele materialen voor dakbedekking zijn breekbaar, zwaar en omvangrijk. Vervoerskosten zijn hoog en de kans op beschadiging is groot. De dakbedekking van SolarCity weegt 5 keer minder en is veel goedkoper in transport.

De nieuwe producten zouden volgende jaar in de zomer voor het eerst op de markt komen. Volgens Elon Musk kan je bij een groot huis zo’n $100.000 besparen gedurende de levensduur van het dak.

Bron: Bloomberg

Foto’s: Business Insider + CNBC