boeken warren buffett

In de begindagen van zijn carrière las Warren Buffett 500 tot 1.000 bladzijden … per dag. Lezen is altijd een obsessie geweest van de miljardair. Het zorgde ervoor dat hij enorm veel kennis vergaarde. Nu nog leest Buffett 80% van zijn dag. Onderstaande boeken maakten van Buffett een van de beste beleggers uit de geschiedenis.

Buffett leest niet de mening van anderen, hij leest boeken en verslagen waarmee hij zijn eigen mening kan vormen. En die mening maakte van hem een van de rijkste mensen ter wereld.

Om jullie te helpen ook het verstand te krijgen van een miljardair belegger, is dit een overzicht van 7 van Buffett’s favoriete boeken.

‘The Intelligent Investor’ – Benjamin Graham

Op zijn 19e kwam Buffett het boek van Benjamin Graham tegen. Het was een van de mooiste dagen uit zijn leven, aldus de meester zelf. Dit boek gaf hem het inzicht dat hij nodig had voor de rest van zijn carrière. Volgens Buffett moet je dan ook niet super intelligent zijn om te beleggen, maar wel een juiste omkadering hebben. Die omkadering vind je in ‘The Intelligent Investor’.

‘Security Analysis’ – Benjamin Graham en David L. Dodd

In het volgende boek van Benjamin Graham vond Buffett de leidraad die hij al 57 jaar volgt. Met de juiste analyse van een bedrijf kan je de waarde berekenen en weet je wanneer de markt een bedrijf onderwaardeerd.

‘Common Stocks and Uncommon Profits’ – Philip Fisher

Philip Fisher was een belegger gespecialiseerd in innovatieve bedrijven. In dit boek legt Fisher uit dat je niet alleen naar de resultatenrekening en de balans moet kijken, maar dat het management van een bedrijf minstens even belangrijk is – iets dat Buffett ook hoog in het vaandel draagt.

‘The Essays of Warren Buffett’ – Warren Buffett

Als je wilt weten hoe Buffett denkt, moet je rechtstreeks naar de bron gaan.

‘The Clash of the Cultures’ – John Bogle

John Bogle is de oprichter van de Vanguard Group, grondlegger van de ETF. Volgens Bogle heeft beleggen op lange termijn altijd voordelen ten opzichte van beleggen op korte termijn. Op lange termijn keert de aandelenmarkt altijd terug naar zijn gemiddelde, van over- tot onderwaardering en omgekeerd.

‘Where Are the Customers’ Yachts?’ – Fred Schwed

Een van de grappigste boeken die er ooit is geschreven over beleggen, zegt Buffett. Via humor worden belangrijke boodschappen gevormd. Het boek zit vol met wijsheden en kleurrijke anekdotes uit de geschiedenis van Wall Street.

‘Warren Buffett’s Ground Rules’ – Jeremy C. Miller

Dit boek is een compilatie van de brieven aan de aandeelhouders van Berkshire Hathaway die Buffett ieder jaar schrijft. In het bijzonder gaat het over de periode 1956 tot 1970. Het geeft dus een goed inzicht hoe Buffett zijn imperium opbouwde en  welke strategie Buffett gebruikte.

Bron: Business Insider