Sir Richard Branson

Self-made miljardair en levensgenieter Richard Branson kijkt ook als eens graag naar een film op tv. Hij is zelf liefhebber van Frank Underwood in House of Cards, maar met zijn gezin kijkt hij veel liever naar documentaires. Kwestie van het goede voorbeeld te geven en zijn kennis te delen kan dit tellen 🙂

Dit is een lijst met de 8 favoriete documentaires van een van de meest succesvolle ondernemers van de laatste decennia.

-1. “Fourteen Days in May

Deze documentaire stelt een sterk statement tegen de doodstraf. Het documenteert de laatste dagen voor de executie van Edward Earl Johnson, een jonge Afro-Amerikaan die tot de gaskamer werd veroordeeld in 1987.

-2.  “When We Were Kings

Een prachtige documentaire over een gevecht in de jungle tussen Mohammed Ali en George Forman. Er is actie in en buiten de ring.

-3. “Senna

Volgens Branson een innovatieve blik over het leven en de dood van Formule 1 legende Ayrton Senna.

-4. “The Fog of War

Een geweldige documentaire, zegt de miljardair, over voormalig US Secretary van defensie Robert S. McNamara waarin deze toegeeft welke verschrikkelijke fouten er gemaakt zijn in de oorlog in Vietnam.

-5. “Revolution

Deze documentaire werd gefilmd in 15 landen en laat het gevecht zien van de natuur tegen de mens. Volgens Branson opent deze documentaire je ogen en zal je hierna mee vechten voor het behoud van onze natuur.

-6. “Shine a Light

Dit is een documentaire over een van de favoriete muziekgroepen van Branson, The Rolling Stones, die hij aan Virgin Records bond in 1992. Dit was een van zijn grootste successen zegt de miljardair.

-7. “Food, Inc.

Een blik achter de schermen van de Amerikaanse voedingsindustrie die zorgt voor obesitas en dodelijke ziektes. Deze documentaire veranderde het eetpatroon van miljoenen mensen, waaronder Branson zelf.

-8. “Meru

Dit is een pakkende documentaire over een ploeg bergbeklimmers die een poging ondernamen om de Meru in de Himalaya te beklimmen. De poging faalde maar de ploeg keerde achteraf terug om alsnog de top te bereiken. ‘We hebben allemaal een berg die we moeten veroveren’, zegt Richard Branson.

Bron: CNBC

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER