Richard Branson Tips

Miljardair en oprichter van het Virgin imperium, Richard Branson, staat iedere morgen om 5 uur op. Hij start zijn dag direct met een serieuze inspanning: sporten. Hij gaat meestal fietsen of lopen. Zo liep Branson zelf al eens een marathon. Het is een belangrijk onderdeel van zijn dag.

Volgens Branson helpt dagelijks sporten om zijn productiviteit te verdubbelen. Regelmatig een goede workout heeft hem gebracht waar hij vandaag staat.

Door fit te blijven, kan ik dubbel zoveel bereiken in een dag, zegt Branson. Het zorgt er voor dat mijn brein beter functioneert.

Een fit lichaam zorgt voor 3 dingen:

# 1. Het verbetert je geheugen en je mentale scherpte

Wanneer je het gevoel hebt dat je werk een gevecht is maar je weet niet waarom, kan dat aan je mentale scherpte liggen. Door te sporten kan je die mentale scherpte op punt zetten waardoor je je weer veel beter voelt in je job.

Door te sporten komen er chemische stoffen vrij in je hersenen waardoor je geheugen beter werkt en je concentratie omhoog gaat, aldus onderzoek op de Universiteit van Harvard.

# 2. Minder stress

Stress is alom aanwezig in ons leven. Stress op het werk, stress thuis, financiële stress, familiale stress, burn-out, depressie, … Uit studies blijkt dat een fysieke activiteit zoals wandelen, fietsen, joggen, voetballen, … ervoor zorgt dat je beter om kan gaan met stress door de endorfine die vrijkomt tijdens het sporten.

Fysieke activiteit reorganiseert de hersenen zodat de reactie op stress en angst minder vat krijgt op je dagelijkse leven.

# 3. Meer creativiteit

Zelfs een korte wandeling geeft je meer creativiteit. Volgens onderzoekers van Stanford University verhoogt de creativiteit met 60% na een wandeling. Wanneer je met een probleem zit, kan je dus beter even gaan wandelen, net zoals Richard Branson dat doet.

Bron: CNBC