india

De Indiase economie hoort in het prominente rijtje thuis van de zogenoemde ‘BRIC-landen’. Het bruto binnenlands product van India is de afgelopen jaren in een rap tempo gestegen en de groeivooruitzichten zien er nog steeds rooskleurig uit.

Binnen de oliemarkt wordt er vaak gekeken naar de Chinese economie. Op het moment dat de economische activiteiten in China afnemen heeft dit vaak grote gevolgen voor de prijzen van de commodities. Maar, als het gaat om olie zouden we ons vizier de komende jaren steeds meer moeten verplaatsen van China naar India.

India gaat belangrijk worden voor de oliemarkt

india-vraag-olie

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat India rond het jaar 2040 naar verwachting de helft van de totale wereldvraag naar olie zal gaan vertegenwoordigen. Dit zou met name te danken zijn aan de enorm grote Indiase bevolking die steeds welvarender wordt.

Terwijl de traders nu met name kijken naar de Chinese macrocijfers, is de kans dus groot dat er de komende jaren een switch zal gaan plaatsvinden richting de Indiase cijfers. De cijfers die afkomstig zijn van The International Energy Agency voorspellen in ieder geval een exploderende olievraag vanuit India.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER