Beleggen small cap aandelen toekomst

Waarom beleg je geld op de aandelenmarkt? Om de aandelen later met winst opnieuw te verkopen zodat je geld meer waard wordt. De aandelen die daarvoor het beste in aanmerking komen, zijn small cap aandelen. Dit zijn kleine aandelen met een sterke groeimotor en een enorm potentieel. Dit zijn de aandelen die 100-en tot 1.000-en procenten kunnen stijgen.

Er zijn 4 redenen waarom small cap aandelen het verschil kunnen maken in jouw portefeuille. En dat zijn de 4 redenen waarom iedere belegger small cap aandelen zou moeten kopen.

# 1. Hoger groeiritme

Kleinere aandelen hebben een kleinere basis om van te beginnen. Het is gemakkelijker om een omzet van €10 miljoen te verdubbelen dan een omzet van €100 miljoen te verdubbelen. Kleinere bedrijven kunnen ook sneller van strategie veranderen in aangepast marktomstandigheden. Small cap bedrijven worden dikwijls ook geleid door de oprichters die gemotiveerd zijn om te groeien en aandeelhouderswaarde te creëren.

# 2. Grotere kansen voor beleggers

Ken jij de 80/20 regel op de aandelenmarkt? 80% van de beleggers focust zich op 20% van de beursgenoteerde bedrijven. Er is heel weinig onderzoek en analyse naar small cap aandelen. Veel van deze beloftevolle bedrijven worden dan ook niet opgemerkt door de meeste beleggers. Diegene die dat wel doen, vinden veel sneller de kip met de gouden eieren dan andere beleggers.

# 3. Inefficiënties

Omdat zo weinig analisten deze aandelen volgen, zijn er veel waarderingen inefficiënt met de echte waarde van het bedrijf. Er is soms ook een liquiditeitsprobleem doordat er veel minder vrije aandelen beschikbaar zijn. Dit kan ervoor zorgen dat de beurskoers veel lager zakt dan bij andere bedrijven. En dit kan er ook voor zorgen dat de beurskoers veel sneller stijgt dan bij andere aandelen.

# 4. Goede research kan een verschil maken

Grote aandelen worden door allerhande analisten besproken. Veel research lijkt ook op elkaar en is afkomstig van dezelfde gegevens. Diegene die kleinere aandelen onderzoeken, hebben dikwijls een veel beter zicht op de cyclus van de industrie, de onderneming en ze hebben dikwijls rechtstreekse contacten met het management. Daardoor kunnen ze veel betere analyses maken en opportuniteiten herkennen.

Bron: First Wilshire