Rolex vs Apple

Op het event waar Apple eerder de iPhone 7 lanceerde werd ook een nieuwe reeks geïntroduceerd van de Apple SmartWatch. Opvallend was dat Apple de duurste Apple Watch Gold liet vallen. Het toont aan dat het bedrijf uit Cupertino het moeilijk heeft om Rolex van de troon te stoten.

Volgens Apple zelf is het bedrijf nummer 2 in de wereld op het gebied van verkoop van horloges, na Rolex. Dit is een enorme realisatie van een bedrijf dat nog maar enkele jaren horloges maakt. Maar veel analisten hadden verwacht dat Apple ondertussen de fiere leider zou zijn.

Apple heeft met zijn SmartWatch serie een heleboel leuke gadgets en de prijs van de Apple Watch ligt beduidend lager dan bij de concurrentie. Hoe slaagt Rolex er dan in om een goedkoper en gehypet product als de Apple Watch achter zich te laten?

Rolex is de Koning van de horloges

Zo goed als geen ander bedrijf komt in de buurt van deze Zwitserse massaproducent van luxe horloges. Enkel Omega komt een beetje in de buurt. Rolex is dan ook veel meer dan alleen een producent van horloges. Rolex is een cult, een status, een reputatie. De Zwitsers bestaan al meer dan 100 jaar en creëerden een personaliteit voor hun merk.

Rolex staat garant voor kwaliteit en innovatie.

Rolex is nooit gestopt met vooruitgang te maken. Het was de eerste horlogemaker die een waterdichte horloge op de markt bracht. Het produceerde de eerste zelfopwindende horloge, de eerste horloge met een datum en een van de eerste met een chronometer.

Rolex is status en betrouwbaarheid.

En dat spelen de Zwitsers maar al te graag uit in hun strategie. De Apple Watch is de meest besproken horloge ter wereld, maar Rolex staat nog steeds bovenaan de ‘Passion Index’. Dit betekent dat liefhebbers meer over Apple praten, maar uiteindelijk toch een Rolex kopen.

Apple Watch vs Rolex

De Apple Watch is nu ook waterbestendig en heeft een GPS ingebouwd. Maar tot op heden draagt Rolex dus nog steeds de kroon.

Bron: B.I. – Grafiek: The Verge