De aandelenmarkten in de Verenigde Staten kenden op woensdag een goede start want ze openden met een lichte winst. Nadat Steve Mnuchin – minister van Financiën van de Verenigde Staten – de hoop een op stimulusdeal voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen de kop in drukte, speelden de markten hun weer winsten kwijt.

Mnuchin zei rond de middag dat het moeilijk zou zijn een om overeenkomst te sluiten voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Hoewel er op sommige punten vooruitgang wordt geboekt, voegde hij eraan toe dat beide partijen op bepaalde punten nog ver van elkaar verwijderd zijn.

Het Witte Huis heeft onlangs een hulppakket van $1,8 biljoen voorgesteld. Volgens Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, is dit pakket echter ontoereikend voor wat er werkelijk nodig is.

Mnuchin stelt:

Op dit punt is het zeer moeilijk om een akkoord te bereiken voor de verkiezingen.

Hoop doet leven

Hoewel de kans steeds kleiner wordt dat er in de nabije toekomst een overeenkomst wordt bereikt blijven beleggers hopen op een positief resultaat.

Naast een nieuwe stimulusdeal zullen de verkiezingen, het verloop van de pandemie en het herstel van de economie naar haar pre-pandemische niveau ook een belangrijke rol spelen in het marktsentiment.

Brad McMillan, CIO bij Commonwealth Financial Network, stelt:

Beleggers hopen op een vlotte verkiezing, een grote stimulus, het einde van de pandemie en een snel economisch herstel.

McMillan merkte echter op dat het optimisme van beleggers de markt kwetsbaar zou kunnen maken voor als er toch slecht nieuws zal zijn. Vooral omdat het aantal Covid-19 gevallen in verschillende delen van de wereld weer sterk aan het stijgen zijn.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties