(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten stonden woensdag op stevige winst, na de inhuldiging van Joe Biden als president.

De S&P 500 index steeg 1,3 procent, de Dow Jones-index 0,7 procent en technologiebeurs Nasdaq stoomde met 2,23 procent op. 

Stijgende aandelen van Netflix en andere streamingbedrijven leidden de beurs omhoog. De meeste bedrijfsresultaten hebben dit kwartaal tot nu toe de verwachting overtroffen. 

“De inhuldiging van president Joe Biden in de Verenigde Staten is het hoogtepunt van de dag en Biden zal in de komende tijd de economie willen aanjagen”, stelden de marktvorsers van SEB. “Dit zal een terugkerend thema zijn in de komende weken.”

 Er waren geen wanklanken, een week nadat aanhangers van verliezend president Trump nog de gebouwen van het Congres op het Capitool bestormden en binnendrongen. 

Dinsdag kreeg Biden al steun van Janet Yellen, die de nieuwe minister van financiën in de VS wordt. Zij zei in een hoorzitting voor de Senaat dat een langere en pijnlijke recessie dreigt als het Congres niet spoedig een nieuw steunpakket accordeert. De voormalige Fed-voorzitter wil dat beleidsmakers alles uit de kast trekken om het herstel van de Amerikaanse economie aan te jagen. “In de komende maanden hebben we meer steun nodig om het vaccin uit te rollen en scholen weer te kunnen openen.”
 
De macro-economische agenda was woensdag vrijwel leeg, met uitzondering van het vertrouwen onder de huizenbouwers, dat iets daalde in januari.

De euro/dollar handelde op 1,2114. Olie werd circa een procent duurder.

Bedrijfsnieuws

De abonneegroei van Netflix viel duidelijk mee en de videodienst liet zich positief uit over de vrije kasstroom. “In 2021 verwachten we dat de vrije kasstroom ongeveer neutraal zal zijn”, meldde Netflix dinsdagavond. Voorheen werd nog uitgegaan van een uitstroom. De kwartaalupdate was voor UBS aanleiding om een koopadvies voor Netflix te geven met een koersdoel van 650 dollar. Het aandeel steeg 16.

Verder waren er cijfers van Morgan Stanley, Procter & Gamble en United Health. UnitedHealth daalde 0,6 procent nadat het een winstdaling meldde, Morgan Stanley stond licht lager en Procter & Gamble verloor 1,5 procent.

De communicatiesector steeg echter bijna 4 procent, de technologiefondsen volgden Netflix omhoog en stegen 2 procent.

Cyclische sectoren stonden onder druk, zoals financiële waarden.

Nu de winstcijfers aantrekken zullen beleggers zich waarschijnlijk gaan richten op de de sectoren die het meest afhankelijk zijn van de Amerikaanse economie, zoals banken en energiebedrijven, en de sectoren die het hardst getroffen zijn door de pandemie, zoals horeca en vrijetijdbesteding, volgens analist Hugh Gimber van JP Morgan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.