(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.

De dreigementen van de zijde van Washington om de importheffingen voor Chinese import flink uit te breiden zijn nog niet in praktijk gebracht en blijft het vooralsnog bij harde bewoordingen. Daarmee is de druk voor nu even van de ketel en ontstaat er iets meer ontspanning op Wall Street.

In afwachting daarvan kijkt de markt vooral naar Sintra in Portugal waar de Europese Centrale Bank vandaag zijn laatste dag van zijn jaarlijkse forum houdt. Voorzitter van de ECB, Mario Draghi, liet zich dinsdag geen moment scherper uit dan afgelopen donderdag bij het rentebesluit. Vandaag is de beurt aan de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, en aan zijn collega van de Bank of Japan, Haruhiko Kuroda. Zij geven vanmiddag een optreden in een panel en de verwachting is dat ook zij vasthouden aan hun eerdere visies.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week zijn gestegen ten opzichte van de week ervoor. De marktindex steeg van 365,3 naar 384,1. Economen rekenden vooraf op een tekort van 130 miljard dollar.

Het tekort op de lopende rekening van de Verenigde Staten is in het eerste kwartaal van 2018 gestegen. Het tekort nam toe van een herziene 116,1 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2017 naar 124,1 miljard dollar in het eerste kwartaal van dit jaar.

Later op de dag volgen de bestaande woningverkopen van mei en de wekelijkse olievoorraden. De verkoop van bestaande woningen komt naar verwachting uit op een geannualiseerde 5,54 miljoen tegen 5,46 miljoen woningen in april. Volgens de prognoses zijn de olievoorraden met 2,5 miljoen vaten gedaald in de week die eindigt op 16 juni. Een week eerder bedroeg de afname nog 4,14 miljoen vaten.

De euro/dollar noteerde op 1,1584. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar op 1,1569 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1581 op de borden.

Olie noteerde woensdag hoger. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,3 procent tot 65,23 dollar.

In aanloop naar de OPEC-vergadering later deze week, rekent de markt erop dat de OPEC tijdens de bijeenkomst zal besluiten om het productieverlagingsakkoord dat begin 2017 werd geïmplementeerd te versoepelen.

Bedrijfsnieuws

General Electric wordt uit de Dow Jones Industrial Average gezet en zakte 1,5 procent, terwijl vervanger Walgreens Boots Alliance 3,1 procent mocht bijschrijven.

FedEx daalde 0,3 procent, nadat de Amerikaanse postbezorger dinsdag laat over zijn vierde kwartaal een beter dan verwachte winst en omzet rapporteerde.

AT&T is volgens geruchten in gesprek over een overname van AppNexus voor 1,6 miljard dollar. AT&T noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent hoger.

Oracle bracht een zwakke outlook uit, terwijl de resultaten in de trading update van het bedrijf beter waren dan verwacht. De koers daalde voorbeurs met 4,3 procent.

Starbucks gaat meer vestigingen sluiten in de Verenigde Staten. Het aandeel zakte 3,7 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index verloor dinsdag 0,5 procent op 2.760,64 punten, terwijl de Dow Jonex index zelfs 1,2 procent daalde tot 24.700,21 punten. Techbeurs Nasdaq gaf 0,3 procent aan waarde prijs op 7.725,58 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.