(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,5 procent in het groen.

Zorgen over het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten blijven boven de markt hangen, nadat de Amerikaanse president Donald Trump maandag opnieuw dreigde de tarieven voor import uit China te verhogen.

Trump zei maandag dat de Verenigde Staten de importheffingen op Chinese goederen zouden verhogen als de Chinese president Xi Jinping de bijeenkomst van de G20 later deze maand in Japan niet bijwoont. Hij voegde eraan toe dat de importtarieven China aansporen om een handelsovereenkomst te sluiten.

“De deal met China gaat lukken en weet je waarom….vanwege de tarieven”, zei Trump.

Aziatische markten boekten dinsdag bescheiden winsten, terwijl de Chinese benchmark het beter deden dat de overige Aziatische beurzen, ondanks de laatste retoriek van Trump. Wall Street sloot maandag hoger, omdat de Verenigde Staten de invoer van tarieven op importgoederen uit Mexico hebben laten vallen.

“De S&P 500 noteerde maandag tijdens de handelsdag boven het 2.900 weerstandsniveau, terwijl het handelsnieuws domineerde. Maar nu de handelsretoriek voor binnenlandse politieke doeleinden wordt gebruikt, kunnen je je afvragen of deze troef later opnieuw zal worden gebruikt voor soortgelijke gerichte beleidsdoeleinden”, zei marktanalist Stephen Innes van Vanguard Markets.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de Amerikaanse producentenprijzen in de Verenigde Staten in mei op maandbasis met 0,1 procent zijn gestegen.

Het ondernemersvertrouwen bij het midden- en kleinbedrijf in de Verenigde Staten steeg van 103,5 in april naar 105,0 in mei.

De euro/dollar noteerde op 1,1314. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1322 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1312 op de borden.

De olieprijs noteerde dinsdag tot 1,2 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

United Technologies noteerde voorbeurs 2,8 procent hoger, terwijl Raytheon 0,7 procent won, na het nieuws maandag dat de twee bedrijven willen fuseren, waarmee het op één na grootste luchtvaart- en defensiebedrijf ontstaat.

Lululemon en Broadcom komen later deze week met kwartaalresultaten.

H&R Block boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 877,9 miljoen dollar, ofwel 4,29 dollar per aandeel, op een omzet van 2,33 miljard dollar. Het aandeel steeg voorbeurs 4,7 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,5 procent hoger op 2.886,73 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 26.062,68 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,1 procent tot 7.823,17 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties