(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood.

De Amerikaanse beurzen zetten daarmee de neerwaartse trend van een dag eerder voort, nadat zowel de Dow als de S&P donderdag terugvielen tot onder belangrijke technische niveau’s, vanwege tegenvallende kwartaalcijfers.

Daarnaast drukte de stijging van rente van langlopende treasury’s op de aandelenmarkten. De 10-jaars rente bereikte zijn hoogste niveau sinds 23 februari en noteerde rond de 2,93 procent, wat volgens Tradeweb tegen de top van 2018 tot dusver aanzit.

Er staan vrijdag in de Verenigde Staten geen macro-publicaties geagendeerd. Chicago Fed-voorzitter Charles Evans zal een speech geven over de huidige economische omstandigheden en het monetaire beleid.

Daarnaast kijkt de markt uit naar een bijeenkomst van ministers van de organisatie van olie-exporterende landen, OPEC, en niet OPEC-landen, waar gesproken zal worden over de mogelijke verlenging van de productieverlagingsakkoord. De Amerikaanse president Donald Trump gaf de OPEC via Twitter de schuld van de “kunstmatig hoge” olieprijzen. Trump noemde de situatie vrijdag “niet goed” en “onaanvaardbaar”.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent tot 67,90 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,7 procent goedkoper werd op 73,26 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2305. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2351 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,2346 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Hoewel GE over het eerste kwartaal een nettoverlies rapporteerde van 1,2 miljard dollar op een 7 procent hogere omzet van 28,7 miljard dollar, waren de cijfers beter dan verwacht. Het aandeel steeg 7,0 procent.

ManpowerGroup heeft in het eerste kwartaal een hogere winst en omzet geboekt. CEO Jonas Prising sprak van een solide start van het nieuwe jaar. Het aandeel noteerde voorbeurs 1,4 procent lager.

De Franse oliegigant Schlumberger met een notering in New York heeft in het eerste kwartaal een verlies weten om te buigen in een nettowinst op een lagere omzet. Vooruitkijkend zei de CEO Paal Kibsgaard dit jaar uitdagingen te voorzien aan de aanbodkant van de markt. Het aandeel verloor 1,5 procent.

Techfondsen staan vrijdag mogelijk onder druk, nadat het Aziatische chipbedrijf Taiwan Semiconductor een teleurstellende outlook afgaf. Apple noteerde voorbeurs 0,6 procent lager.

Twitter steeg voorbeurs 3,5 procent, nadat MKM Partners het advies verhoogde van Neutraal naar Kopen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,6 procent lager op 2.693,13 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het rood op 24.664,89 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,8 procent tot 7.238,06 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.