(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel vrijwel onveranderd.

Dinsdag verloor Wall Street voor het eerst na acht dagen op rij hoger te zijn gesloten. De daling was het resultaat van berichten dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zich mogelijk terugtrekt uit de top van volgende maand met de Amerikaanse president Donald Trump.

“De geopolitieke risico’s nemen weer toe, nadat Noord-Korea afzag van geplande gesprekken met Zuid-Korea en dreigt hetzelfde te doen met Donald Trump”, zei marktanalist Richard Perry van Hantec Markets. “Kim Jong-un is blijkbaar niet gelukkig met het denuclearisatieprogramma. Tot dusver zagen we slechts een kleine beweging richting veilige havens”, voegde de analist toe.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in april op maandbasis daalde met 3,7 procent tot 1,287 miljoen stuks, terwijl op jaarbasis sprake was van een stijging van 10,5 procent. Het aantal afgegeven bouwvergunningen daalde in april op maandbasis met 1,8 procent tot 1,352 miljoen aanvragen. Op jaarbasis steeg het aantal afgegeven vergunningen met 7,7 procent.

Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week gedaald met 2,7 procent ten opzichte van de voorgaande week. De marktindex daalde van 387,1 naar 376,5.

Later op de dag volgen industriële productiecijfers van april en het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration.

Olie noteerde rond het middaguur lager. Een juni-future West Texas Intermediate daalde 0,5 procent tot 70,98 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,9 procent goedkoper werd op 77,71 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1783. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1838 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1839 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Macy’s noteerde in de elektronische handel voorbeurs 8,8 procent hoger, nadat de Amerikaanse warenhuisketen de nettowinst het afgelopen kwartaal bijna wist te verdubbelen. De resultaten waren beter dan verwacht. Het concern verhoogde tevens de verwachtingen voor het lopende boekjaar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,7 procent lager op 2.711,45 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het rood op 24.706,41 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,8 procent tot 7.351,63 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties