(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden woensdag lager, nadat de positieve stemming werd bedorven door een stijgend aantal besmettingen met het coronavirus in de VS.

De S&P500 verloor 2,3 procent, de Dow Jones-index daalde 2,4 procent. Ook de technologie-index Nasdaq leverde 1,9 procent in.

Het aantal besmettingen in verschillende staten is sterk gestegen, en Arizona, Texas en Californië meldden dinsdag recordaantallen besmettingen. 

Dinsdag werden in de VS 33.000 nieuwe coronagevallen geregistreerd, waarmee de piek van 36.000 dagelijkse nieuwe besmettingen medio april weer in het vizier komt. In de afgelopen week kwamen er dagelijks gemiddeld 29.000 gevallen bij, wat circa 30 procent meer is dan een week eerder.

“Als dit erger en endemischer wordt zullen ze aantal van deze staten opnieuw moeten afsluiten”, zei analist Charles Hepworth van GAM Holding.

De gouverneurs van New York, New Jersey en Connecticut hebben al voorgeschreven dat bezoekers van brandhaarden van het virus in negen staten ten minste twee weken in quarantaine moeten. De Europese Unie overweegt naar verluidt een verbod op Amerikaanse reizigers omdat de VS de pandemie niet onder controle krijgen.
 
Volgens analist Ipek Ozkardeskaya van Swissquote Bank is e4 sprake van een totaal gebrek aan richting en weinig voorspelbaarheid. Wel ziet de analist dat beleggers kopen op de dip en hun hedges in ‘veilige havens’ vergroten tegen een mogelijke scherpe koersdaling.
 
De Verenigde Staten overwegen om nog eens voor 3,1 miljard dollar aan importheffingen op te leggen aan de Europese Unie en voormalige lidstaten vanwege de ongeoorloofde steun aan vliegtuigbouwer Airbus.

De euro/dollar noteerde op 1,1286. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1307 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1306 op de borden.

De olievoorraden zijn afgelopen weken opnieuw licht gestegen, wat geen verrassing was.  Olie noteerde woensdag tot 1,4 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Cruisemaatschappijen verloren weer terrein, na een afwaardering van de kredietwaardigheid van Carnival door S&P.  Carnival daalde 9 procent. Ook Norwegian Cruise Line verloor 11 procent. 

Dell onderzoekt zijn opties, waaronder een spin-off, voor zijn belang van circa 50 miljard dolar in VMware, in een poging de waarde van zijn aandelen te verhogen. Het aandeel Dell noteerde 8 procent hoger. VMware steeg 3 procent.

Apple stond 1 procent lager, nadat de techreus de afgelopen twee dagen bijna 5 procent steeg. 

Aandelen van banken gingen omlaag, evenals bouwbedrijven. Bank of America verloor 3 procent, Goldman Sachs eveneens. Bouwer D.R. Horton leverde 4 procent.

Het Amerikaans ministerie van justitie en een groep van procureurs-generaal komen vrijdag bijeen om te praten over de volgende stappen in een mogelijke mededingingszaak tegen Google. Moedermaatschappij Alphabet daalde voorbeurs 1,4 procent.

Amazon.com kondigde de oprichting aan van een onderdeel dat als taak heeft namaakgoederen op te sporen en van de site te weren. Het aandeel stond 0,6 procent hoger.

Microsoft-CEO Satya Nadella heeft zijn plannen ontvouwd om het aantal zwarte managers en seniors in het bedrijf in de komende vijf jaar te verdubbelen. Het aandeel zakte 1,7 procent.

Silicon Valley heeft gewaarschuwd dat het bevel van president Donald Trump om diverse immigratieprogramma’s op te schorten de concurrentiepositie van de Amerikaanse techsector kan schaden. Onder andere Apple-CEO Tim Cook, Tesla CEO Elon Musk en topman Sundar Pichai van Alphabet uitten hun kritiek.
 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties