(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen jojoden maandag op en neer tussen kleine winsten en verliezen, terwijl de stemming werd gedrukt door hogere yields op staatsleningen.

De S&P500-index zakte 0,4 procent tot 2.658 punten, de Dow Jones-index daalde 0,5 procent en de Nasdaq verloor 0,7 procent.

Beleggers verwerkten wisselende bedrijfsresultaten, waaronder tegenvallende cijfers van Halliburton en Hasbro.

Het rendement op tienjarige Treasury’s steeg met 1 basispunt tot 2,97 procent en kwam daarmee weer een stapje dichterbij het psychologisch belangrijke niveau van 3 procent.

Handelaren beginnen steeds meer rekening te houden met vier renteverhogingen door de Federal Reserve in 2018, waar de beleidsmaker nog hinten op drie verhogingen.

Intussen zagen beleggers de geopolitieke spanningen afnemen, nadat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un zaterdag zei dat zijn land zijn kernwapenproefstation zou sluiten en voorlopig geen lange-afstandsraketten meer zou testen. De Amerikaanse president Donald Trump staat er echter op dat Noord-Korea ook zijn kernwapens ontmantelt, voordat hij de sancties tegen het land opheft.

“We kijken aandacht naar het niveau van de tienjarige Treasury’s”, zei Mark Kepner van Themis Trading.

Sterke bedrijfsresultaten zouden de aandelenmarkten op de korte termijn moeten blijven steunen. Toch moeten beleggers op hun hoede blijven voor de oplopende tienjarige rente. “Zelfs een kleine verslechtering van het sentiment kan een verkoopgolf in gang zetten voor aandelen wereldwijd, omdat de rente het opwaarts potentieel bedreigt”. aldus Konstatinos Anthis van ADS Securities.

Economisch nieuws kwam er uit Chicago, waar de index van de plaatselijke Federal Reserve voor de nationale economische activiteit daalde van 0,98 in februari naar 0,10 in maart.

Voorlopige inkoopmanagersindices voor april van IHS Markit lieten een stijging zien van de industriesector van 55,6 tot 56,5, terwijl ook de dienstensector beter draaide met een toename van 54,0 in maart tot 54,4 in april.

De olieprijs steeg met 0,7 procent tot 68,82 dollar voor een future op een vat WTI-olie op de New York Mercantile Exchange.

De dollar steeg naar het hoogste niveau in drie maanden ten opzichte van de euro, die 1,2203 Amerikaanse dollar waard was. Dat was 0,7 procent minder dan een dag eerder.

Stijgers en dalers

Hasbro won 3 procent, na een aanvankelijke daling. De speelgoedfabrikant voldeed niet aan de winst- en omzetverwachtingen.

Halliburton stond 1,1 procent lager, ondanks dat er in het eerste kwartaal weer winst werd geboekt.

Alcoa ging hard onderuit. Het aandeel verloor 14 procent, nadat het Amerikaanse ministerie van financiën bedrijven langer de tijd gaf om hun banden met Rusal door te snijden, nadat het Russische aluminiumconcern, dat door de oligarch Oleg Deripaska wordt gecontroleerde, verzocht om de aangekondigde sancties te schrappen.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, verloor 0,5 procent. Het aandeel publiceert nabeurs kwartaalcijfers, net als TD Ameritrade en Whirlpool.

Vectren won 6,5 procent. CenterPoint Energy wil het energiebedrijf overnemen voor 72 dollar per aandeel.

Op woensdag zijn Facebook en Twitter aan de beurt om resultaten te laten zien.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.