(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag pakweg anderhalf uur voor de slotbel hoger, nadat de Fed conform de verwachting zijn belangrijkste rentetarief handhaafde.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,0 procent tot 3.251,95 punten, de Dow Jones index won 0,4 procent op 26.486,38 punten en de Nasdaq noteerde 1,2 procent hoger op 10.527,50 punten.

Het Fed-rentebesluit domineerde woensdag de handelsdag. Conform de verwachting handhaafde de centrale bank de federal funds rate  op 0,00 tot 0,25 procent. Ook het discontotarief bleef 0,25 procent. De Amerikaanse centrale bank herhaalde zijn volledige scala aan instrumenten te zullen blijven inzetten om de Amerikaanse economie te ondersteunen en om zo de maximale doelstellingen op het gebied van werkgelegenheid en prijsstabiliteit te kunnen realiseren.

De Fed benadrukte dat de algehele financiële omstandigheden de afgelopen maanden zijn verbeterd, maar dat het pad van de Amerikaanse economie “aanzienlijk zal afhangen van het verloop van het coronavirus”.

Dinsdag liet de Fed al weten een groot deel van zijn kredietprogramma’s bedoeld om de Amerikaanse economie te ondersteunen tijdens de coronacrisis tot zeker het eind van het jaar te verlengen.

Er zijn in totaal 9 speciale kredietprogramma’s die de Verenigde Staten door de COVID-19 pandemie moeten loodsen. Een van de faciliteiten was al verlengd en een ander loopt tot zeker maart 2021. De zeven overgebleven programma’s liepen eigenlijk in september af, maar zijn nu met goedkeuring van minister van financiën Steven Mnuchin en de bestuursleden van de Fed verlengd tot eind 2020.  

Op macro-economisch vlak werd woensdag verder nog bekend dat de groothandelsvoorraden in de VS in juni op jaarbasis met 6,1 procent zijn gedaald, terwijl op maandbasis sprake was van een terugval van 2,0 procent.

Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week gedaald. De marktindex daalde van 848,8 naar 841,9.

De index aanstaande woningverkopen is in juni op maandbasis met 16,6 procent gestegen tot 116,1. Op jaarbasis stegen de verkopen met 6,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1788. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1752 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1714 op de borden.  

Olie noteerde woensdag tot 0,7 procent hoger. De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn in de week eindigend op 24 juli gedaald met ruim 10,6 miljoen vaten tot een kleine 526,0 miljoen vaten.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en voorlopige economische groeicijfers over het tweede kwartaal

Bedrijfsnieuws

General Electric heeft in het tweede kwartaal van 2020 de resultaten stevig onder druk zien staan. Het Amerikaanse industriële conglomeraat verloor 3,9 procent.

Garmin heeft in het tweede kwartaal van 2020 minder omzet en winst behaald. De Amerikaanse navigatiespecialist daalde 1,0 procent.

Kodak steeg woensdag 440,7 procent. De Amerikaanse overheid heeft een lening van 765 miljoen dollar verstrekt aan het bedrijf dat wereldberoemd werd met het maken van filmrolletjes. Die lening is bedoeld voor het maken van ingrediënten voor medicijnen. Met Kodak lijkt Washington minder afhankelijk te willen worden van de aanvoer van magistrale bereidingen uit China.

General Motors heeft in het het tweede kwartaal van 2020 de omzet zien halveren en belandde zo in de rode cijfers. De autobouwer verloor 1,9 procent.

Boeing heeft in het tweede kwartaal meer dan verwacht tegenwind ervaren van de coronacrisis en de aan de grond houden van de 737 MAX toestellen. Het aandeel noteerde 2,6 procent lager.

Starbucks werd ook in het afgelopen kwartaal zwaar geraakt door de gevolgen van de coronapandemie, waardoor restaurants gesloten waren vanwege lockdownmaatregelen en dook diep in het rood. Het verlies was echter minder groot dan analisten hadden gevreesd. Het aandeel steeg 3,8 procent.

Spotify heeft in het tweede kwartaal meer gebruikers weten te verleiden en zag de omzet met dubbele cijfers stijgen, maar leed desondanks een groter verlies. Het aandeel verloor 2,0 procent.

Visa presteerde in het afgelopen kwartaal boven verwachting, maar zag de betaalvolumes dalen vanwege de impact van het coronavirus. Het aandeel daalde 0,2 procent.

eBay presteerde in het afgelopen kwartaal beter dan verwacht met 8 miljoen nieuwe gebruikers en verhoogde de outlook voor heel het boekjaar. Voor 2020 mikt het online veilinghuis nu op een omzet van 10,56 miljard tot 10,75 miljard dollar met een aangepaste winst per aandeel van 3,47 tot 3,59 dollar. Het aandeel noteerde 2,2 procent lager.

Nabeurs staan de cijfers van onder meer PayPal en Qualcomm nog op de rol.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties