Apple McLaren

Volgens de Financial Times zou Apple in gesprek zijn met het Britse automerk McLaren in verband met een overname. FT schat de overnameprijs tussen $1,3 miljard en $2 miljard. Dit is een overname die Apple gemakkelijk kan betalen. Komt de Apple Car dan toch dichterbij?

Op het eerste zicht is een overname van McLaren vreemd. Het Britse luxe-automerk verkocht vorig jaar slechts 1.654 auto’s met een minimumprijs van $200.000. Dit is niet bepaald een massamarkt. Maar Apple kan er wel belangrijke technologie mee in huis halen en McLaren is in dat opzicht goedkoper dan bijvoorbeeld Ford of GM.

De woordvoerder van McLaren liet ondertussen al officieel weten dat er geen sprake is van een overname noch van een strategische investering.

De nieuwe berichten blazen het idee van een Apple Car alvast nieuw leven in. Apple heeft een project lopen genaamd “Project Titan” dat zich voornamelijk richt op de auto-industrie, al werd dit nog nooit officieel bevestigd.

Belangrijke patenten

De kracht van Apple zit er in vernieuwende producten te lanceren met een eigen ontwerp en eigen software. Een investering in of een overname van McLaren zal alvast voor de nodige technologie en ingenieurs zorgen. Het Britse automerk heeft ook enkele heel interessante patenten voor hightech materialen zoals koolstofvezel en aluminium.

Eerder dit jaar investeerde Apple ook al $1 miljard in het Chinese Didi, een soort Uber. Volgens Tim Cook was dat een strategische investering alsook een optie om in de toekomst mooie dingen samen te doen. Uber lanceerde recent zijn eerste zelfrijdende Uber auto’s.

Bron: Forbes + B.I.