(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden pakweg een half uur voor de openingsbel 0,1 procent hoger.

Na een korte adempauze suggereren de futures dat de Amerikaanse beurzen de opwaartse trend voortzetten, gesteund door de belofte van president Donald Trump om een “fenomenale” aankondiging omtrent zijn belastingplannen. Voor het einde van deze maand moet een conceptvoorstel op tafel liggen, die als uitgangspunt zal dienen voor de onderhandelingen over een nieuwe belastingwetgeving.

“Wij denken dat deze trend de komende dagen zou kunnen voortduren, zodra het thema van de belastingen en fiscale hervormingen hoger op de agenda komt te staan en de verwachtingen verder oplopen”, aldus analist Charalambos Pissouros van IronFX.

“Hoewel de Federal Reserve gisteravond een positief beeld schetste van de Amerikaanse economie en de ondertoon iets minder hawkish was, staat de deur voor een renteverhoging in de nabije toekomst nog steeds open”, aldus Jamieson Blake van ADS Securities. “Hoewel dit voor neerwaartse druk kan zorgen werpt de onzekerheid over het Amerikaans buitenlandbeleid een grotere schaduw over de markt”, voegde de marktvorser toe.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de Amerikaanse importprijzen in januari op maandbasis met 0,4 procent zijn gestegen, terwijl de exportprijzen 0,1 procent omhoog gingen ten opzichte van de maand ervoor.

Later op de dag volgt het het consumentenvertrouwen in februari en het Amerikaans overheidsbudget in januari.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een maart-future West Texas Intermediate steeg 1,7 procent op 53,88 dollar, terwijl een april-future Brent 1,9 procent duurder werd op 56,65 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0627. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0643 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0662 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Mead Johnson Nutrition kon vrijdag voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het Britse Reckitt Benckiser Group bekendmaakte het concern over te nemen voor 17,9 miljard dollar. Het aandeel Mead Johnson won 4,9 procent en Reckitt Benckiser daalde in Londen 0,8 procent.

Nvidia won 3,8 procent, nadat de grafisch chipproducent donderdag nabeurs een recordstijging van de omzet rapporteerde.

Activision Blizzard noteerde in de elektronische handel voorbeurs 10,8 procent hoger, nadat de producent van “Candy Crush Saga” een aandeleninkoopprogramma aankondigde en een verhoging van het dividend. De kwartaalresultaten van de game-producent stelden echter teleur.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,6 procent hoger op 2.307,87 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het groen op 20.172,40 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent op 5.715,18 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.