(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen dinsdag richting een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren pakweg een half uur voor de openingsbel 0,2 procent in het groen.

Marktanalist Naeem Aslam van Think Markets UK wees op de recente opmerkingen van verschillende Fed-prominenten. Chicago Fed-voorzitter Charles Evans gaf gisteren volgens de marktanalist de duidelijke boodschap af dat er geen regel is die stelt dat de Fed de rente dit jaar slechts drie keer kan verhogen. “Dit is niets nieuws, maar de markt heeft slechts ingeprijsd dat er dit jaar nog twee verhogingen volgen”, aldus Aslam.

Centraal bankier William Dudley van de Federal Reserve van New York zei eerder op de dag tijdens een speech in Londen dat banken “nog een lange weg hebben te gaan” op het gebied van hervorming van de bedrijfscultuur.

Voorzitter Esther George van de Kansas Fed geeft dinsdag in Washington een speech. Voorzitter Loretta Mester van de Cleveland Fed en Eric Rosengren, de voorzitter van de Boston Fed, spreken nabeurs.

Analisten van Société Generale merkten in een rapport op dat de duidelijke verbetering van de mondiale groei en het inflatiemomentum in de komende kwartalen enkele van de factoren zijn die een verschuiving van obligaties naar aandelen en andere groei-gerelateerde activa stimuleren. “We blijven ons belang in aandelen verhogen”, zei analist Alain Bokobza.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het tekort op de lopende rekening van de Verenigde Staten in het vierde kwartaal is gedaald van 116,0 miljard dollar in het derde kwartaal naar 112,4 miljard dollar, omgerekend 2,4 procent van het bruto binnenlands product.

In Europa was sprake van een gematigd positief sentiment, met een winst van 0,2 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index. De Britse consumentenprijzen stegen in februari op jaarbasis met 2,3 procent, na een toename van 1,9 procent in januari. Economen mikten op een inflatie van 2,1 procent.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend verdeeld. De Japanse Nikkei 225 daalde 0,3 procent en de Chinese Shanghai Composite steeg juist 0,3 procent .

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent op 49,08 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,4 procent duurder werd op 51,81 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0803. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0794 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0744 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Huizenbouwer Lennar rapporteerde voorbeurs over het eerste kwartaal een nettowinst van 130,8 miljoen dollar, ofwel 0,56 dollar per aandeel, versus 144,1 miljoen dollar, ofwel 0,63 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg 17 procent tot 2,34 miljard dollar. Het aandeel noteerde vlak.

Sherwin Williams en Valspar, sectorgenoten van het Nederlandse AkzoNobel, meldden dinsdag voorbeurs dat de twee bedrijven hun fusie-overeenkomst verlengen tot 21 juni.

General Mills verloor 0,7 procent, nadat de Lucky Charms en Cheerios-maker een beter dan verwachte winst over het voorgaande kwartaal rapporteerde. De omzet viel daarentegen tegen.

Sportkledinggigant Nike publiceert nabeurs de resultaten over het derde kwartaal en noteerde in aanloop naar de publicatie 1,5 procent hoger.

FedEx publiceert ook nabeurs de kwartaalresultaten.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,2 procent lager op 2.373,47 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 20.905,86 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 5.901,53 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.