(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.

Wall Street opent slechts voor een halve dag de deuren vanwege Black Friday. Waarschijnlijk nemen veel beurshandelaren een lang weekend vrij en verschijnen zij vandaag niet op kantoor.  De verwachting is dat de handelsvolumes daarom vrijdag aan de lage kant zullen zijn.

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets voorziet vanwege de ingekorte sessie weinig beweging, waarbij de belangrijkste punten op de agenda de inkoopmanagersindices voor de dienstensector en industrie zijn. Voor beide indexen verwacht hij een bescheiden stijging.

De dag na Thanksgiving Day markeert traditioneel de dag waarop retailers de aftrap geven voor de kerstinkopen. “Vroege data wijzen op sterkere verkopen in vergelijking tot vorige jaar. De data wijzen op een solide verkoopstijging op jaarbasis van 18 procent in november tot nu toe”, zei marktanalist  Ipek Ozkardeskaya van LCG.com.

De Dow Jones Industrial Average en S&P 500 koersen op de laatste dag van deze verkorte handelsweek af op winsten op weekbasis van 0,7 procent, terwijl de Nasdaq op weekbasis afstevent op een winst van 1,2 procent.

Analisten zijn inmiddels begonnen met het presenteren van hun beursvoorspellingen voor het komende jaar. Strategen van Société Générale meldden te verwachten dat de huidige hoge waarderingen van aandelen en stijgende rendementen op obligaties de prestaties van de aandelenmarkten in 2018 zullen beperken. De strategen voorzien tevens een vertraging van de economische groei in 2020, waardoor de rendementen in 2019 al onder druk komen te staan.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 1,3 procent tot 58,74 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,7 procent duurder werd op 63,73 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1881. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1846 en op donderdagavond stond er een stand van 1,1851 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De markt richt zijn vizier vrijdag met name op de retailers in verband met de start van het feestseizoen. Wal-Mart noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,4 procent hoger, Target steeg 0,7 procent en Amazon.com won 0,7 procent. Macy’s noteerde 0,8 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,1 procent lager op 2.597,08 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het rood op 23.526,18 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 6.867,36 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.