(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen donderdag af op een lager slot, waarbij de markt worstelde met verdeelde macro-data en bedrijfsresultaten en de groeiende onzekerheid rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

De toonaangevende S&P 500 index noteerde pakweg een half uur voor de slotbel 0,3 procent lager op 2.091,48 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent tot 17.951,29 punten en de Nasdaq daalde 0,7 procent tot 5.068,75 punten.

“De markt voelt zich ongemakkelijk, onrustig en nerveus, waarbij de indexen in een nauwe bandbreedte bewegen met een zwakke ondertoon”, aldus handelaar Michael Antonelli van Robert W. Baird & Co. “Beleggers zijn niet bang, maar onzeker over het feit of de uitkomst van de presidentsverkiezingen, ongeacht de winnaar, door de andere partij wordt geaccepteerd”, voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd in de VS bekend dat de steunaanvragen vorige week zijn gestegen met 7.000 naar 265.000, waar 256.000 was voorzien. de arbeidsproductiviteit over het derde kwartaal kwam met een stijging met 3,1 procent duidelijk boven de verwachte toename van 2,1 procent uit. De activiteit van de Amerikaanse dienstensector is in oktober toegenomen, maar wel minder hard dan een maand eerder, zo bleek uit cijfers van het Institute for Supply Management. Data van Markit Economics spraken echter van een aantrekkende groei van de Amerikaanse dienstensector in oktober. De Amerikaanse fabrieksorders lieten voor de derde maand op rij een stijging zien.

De decemberfuture voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,68 dollar lager op 44,66 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1110. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1117 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1063 op de borden.

Bedrijfsnieuws

FitBit heeft in het derde kwartaal aan de eigen verwachtingen voldaan, maar waarschuwde woensdag nabeurs desalniettemin dat de jaaromzet lager zal uitkomen dan aanvankelijk voorzien. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de fabrikant van draagbare fitnessgadgets. Het aandeel daalde 33,0 procent.

Facebook heeft in het derde kwartaal de omzet en winst hard zien stijgen, maar het bedrijf waarschuwde woensdag nabeurs ook voor een belangrijke daling in zijn advertentie-inkomsten. Het aandeel daalde 5,8 procent.

Chesapeake Energy steeg 2,9 procent, na beter dan verwachte resultaten en cosmeticabedrijf Avon verloor 2,0 procent, ondanks een beter dan verwachte winst.

Ook de kwartaalresultaten van Whole Foods Markett waren beter dan verwacht. Het concern verhoogde zijn dividend en elimineerde de dual-CEO-structuur, waardoor mede-oprichter John Mackey nu de enige baas is. Het aandeel won 0,2 procent.

Gameproducent Zygna won 1,8 procent, ondanks het feit dat het bedrijf zijn omzet- en winstramingen niet haalde.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.