(ABM FN-Dow Jones)Wall Street koerst maandag af op een lagere opening, waarbij de vrees dat de Federal Reserve weldra de rente verhoogt de risicobereidheid onder beleggers heeft doen vervliegen.

De futures van de Dow Jones Industrial Average noteerden rond het middaguur xx procent hoger/lager, de S&P 500 futures stegen/daalden en de Nasdaq futures wonnen verloren xx procent.

Daarmee zetten de Europese beurzen de neerwaartse trend van afgelopen vrijdag voort, nadat Boston Fed-president Eric Rosengren zei dat een verhoging van de rente “aannemelijk kan worden gemaakt”. Zijn commentaar wakkerde de verwachting aan dat een verhoging van de rente nog zeker dit jaar zal plaatshebben, met als gevolg dat zowel de Dow als de S&P onder zijn 50-daags voortschrijdend gemiddelde dook.

De Fed zal ook maandag van zich doen spreken. Fed-gouverneur Lael Brainard geeft maandag een speech. Ook Atalanta Fed-voorzitter Dennis Lockhart spreekt later op de dag. Minneapolis Fed-voorzitter Neel Kashkari geeft later op de dag een speech tijdens een seminar. Het zijn de laatste toespraken van Fed-bestuurders, voordat de centrale bank de zogenaamde “stille periode” ingaat, in aanloop naar de tweedaagse beleidsvergaderingen van de Federal Open Market Committee (FOMC) op 20 en 21 september.

Olie noteerde maandag lager. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde 2,0 procent op 44,95 dollar, terwijl een november-future Brent 1,8 procent lager bewoog op 47,13 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1215. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1241 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1232 op de borden.

Stijgers en dalers

Tesla verliest 1,0 procent, nadat de producent van elektrische auto’s zondag een upgrade voor zijn autopilot aankondigde, die de veiligheid van het semi-autonome besturingssysteem aanzienlijk zou kunnen verbeteren.

Alphabet en Sanofi kondigden maandag de oprichting van een joint venture aan voor de behandeling van suikerziekte. Alphabet daalde 0,9 procent.

Slotstanden

Wall Street sloot vrijdag lager. De toonaangevende S&P 500 index daalde 2,5 procent naar 2.127,81 punten, de Dow Jones index verloor 2,1 procent tot 18.085,45 punten en de Nasdaq leverde 2,5 procent in tot 5.125,91 punten.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.