(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen vrijdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren pakweg een half uur voor de openingsbel 0,4 procent in het rood.

Volgens marktanalist Naeem Aslam hebben beleggers na de massale rally besloten hun winsten te nemen, wat volgens hem een verstandige strategie is. Wall Street sloot donderdag lager en ook Azië sloot overwegend in negatief territorium, terwijl de Europese beurzen vrijdag ook onder druk staan.

“Beleggers hebben vertrouwen in de economische gezondheid van de grootste economie ter wereld en zijn optimistisch dat de aanstaande fiscale plannen een positief effect zullen hebben op de economie”, voegde Aslam evenwel toe.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten slechts de leidende economische indicatoren van januari geagendeerd.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent op 53,13 dollar, terwijl een april-future Brent 0,5 procent goedkoper werd op 55,38 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0648. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0674 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0672 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De Amerikaanse voedingsmiddelengigant Kraft Heinz heeft de Brits-Nederlandse sectorgenoot Unilever benaderd voor “een mogelijke combinatie”. Unilever heeft het voorstel, van 50,00 dollar per aandeel, geweigerd, zei het concern. Kraft Heinz wil evenwel blijven werken aan een voorstel. Kraft Heinz noteerde in de voorbeurshandel 4,7 procent hoger. Unilever, dat tevens is genoteerd in de Verenigde Staten, won 10,2 procent.

Campbell Soup heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar lagere resultaten geboekt. In de driemaandsperiode, die eindigde op 29 januari, daalde de omzet met 1 procent tot 2,17 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat (EBIT) daalde van 414 miljoen naar 205 miljoen dollar, terwijl de aangepaste winst steeg van 0,87 naar 0,91 dollar. Onder de streep resteerde een winst per aandeel van 0,33 dollar, tegenover 0,85 dollar een jaar eerder. De outlook werd vrijdag herhaald. Het aandeel daalde 3,1 procent.

Deere heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een lagere winst geboekt op een licht hogere omzet. Het aandeel won 2,0 procent.

Voedselproducent JM Scmucker rapporteerde vrijdag voorbeurs teleurstellende resultaten. Het aandeel verloor 2,8 procent na de publicatie van de data.

WebMD Health noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,7 procent hoger. De handel in het aandeel werd donderdag laat stilgelegd, nadat het concern meldde zichzelf in de verkoop te zetten.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,1 procent lager op 2.347,22 punten. De Dow Jones index eindigde vrijwel vlak op 20.619,77 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent op 5.814,90 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties