(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk lager openen. Futures op de toonaangevende S&P 500 index stonden ongeveer een half uur voor opening 0,2 procent in het rood.

Donderdag sloten de Amerikaanse beurzen nog in de plus. Met name de Dow Jones deed het heel goed. Mooie kwartaalcijfers van Walmart en Cisco en hoop op een betere handelsrelatie tussen Amerika en China zorgden voor een positief sentiment.

“De aandelenmarkten lieten donderdag flinke winsten zien, gedreven door de hoop op toenadering tussen de VS en China”, meent David Madden, analist bij CMC Markets. “Maar we kregen alleen de verzekering dat de besprekingen tussen China en de VS zullen worden hervat. Er is geen zekerheid dat er een akkoord zal worden bereikt. Handelsbesprekingen duren bovendien vaak heel lang”, waarschuwde Madden voor te veel optimisme.

Analisten voorzien dat de indices na de winsten vrijdag een adempauze gaan nemen. Op weekbasis staan de Dow Jones en de S&P 500 hoger, terwijl de Nasdaq een verlies laat zien.

President Donald Trump zette vannacht druk op Turkije met een tweet. De Verenigde Staten onderhandelen niet over de vrijlating van de Amerikaanse geestelijke Andrew Brunson, stelde Trump. “We zullen niets betalen voor de vrijlating van een onschuldig man”, aldus Trump op Twitter. Daar voegde de president nog aan toe dat de VS Turkije “terug zullen pakken”. Turkije heeft volgens Trump jarenlang geprofiteerd van de VS.

Vrijdag kondigde Turkije nieuwe maatregelen aan om de economie te ondersteunen. En zojuist zou een Turkse rechter het verzoek om vrijlating van Brunson hebben afgewezen.

Er was vrijdag nog geen macro-economisch nieuws in de VS. Vanmiddag gaat de aandacht uit naar de leidende indicatoren over juli en het Amerikaanse consumentenvertrouwen over augustus, zoals dat wordt gemeten door de Universiteit van Michigan. Voor de leidende indicatoren ligt de prognose op een stijging met 0,5 procent, gelijk aan de stijging in juni. De verwachting voor de vertrouwensindex is 98,0 tegen 97,1 in juli.

De euro/dollar noteerde op 1,1388. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag bewoog het muntpaar nog op 1,1369 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1392 op de borden.

Olie werd 0,9 procent tot 1,3 procent duurder.

Bedrijfsnieuws
Donderdagavond nabeurs kwamen de chipmakers Nvidia en Applied Materials met de cijfers over het afgelopen kwartaal.

Meevallende kwartaalcijfers van Nvidia gingen gepaard met een teleurstellende outlook. Nvidia meldde over het afgelopen kwartaal een omzet van 3,1 miljard dollar, tegenover 2,2 miljard dollar een jaar eerder. De nettowinst steeg van 0,6 miljard naar 1,1 miljard dollar. In de elektronische handel voorbeurs verloor het aandeel 2,9 procent.

Applied Materials stelde eveneens teleur met de outlook voor dit kwartaal, terwijl de cijfers over het afgelopen kwartaal niet tegenvielen. Voor het lopende kwartaal voorziet Applied Materials een omzet van 3,85 miljard tot 4,15 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel zal naar verwachting uitkomen tussen 0,92 en 1,00 dollar per aandeel. Analisten rekenden echter op een omzet van 4,46 miljard dollar met een aangepaste winst per aandeel van 1,17 dollar. In de elektronische handel voorbeurs verloor het aandeel 5,7 procent.

Deere & Co kwam vrijdagmiddag met cijfers. Het concern boekte in het afgelopen kwartaal flink meer omzet en zag ook de winst flink doorstijgen. Het aandeel van de Amerikaanse fabrikant van zwaar constructie- en landbouwmaterieel steeg in de elektronische handel voorbeurs 4,6 procent.

Nordstrom steeg 8,9 procent in de elektronisch handel voorbeurs, nadat het retailbedrijf beter dan verwachte resultaten presenteerde. Het verhoogde bovendien de outlook. Met name profiteerde het bedrijf van hogere internetverkopen.

Tesla verloor 3,1 procent ondanks positieve analistenrapporten over de productie van de Tesla Model 3. Analisten van Evercore ISI waren zeer positief na een bezoek aan de fabriek van Tesla. Bernstein verhoogde het koersdoel voor het aandeel. Eerder deze week was er echter ook een rapport dat stelde dat Tesla verlies zou maken op elk nieuw Model 3 dat het verkoopt. En juist dit model moet in grote aantallen de fabriek verlaten naar de consument.

Slotstanden Wall Street
De breed samengestelde S&P 500 index sloot donderdag 0,8 procent hoger op 2.840,69 punten en de Nasdaq index steeg 0,4 procent naar 7.806,52 punten. Uitblinker was de Dow Jones met een stijging van liefst 1,6 procent tot 25.558,73 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.